Sport

Tinkoff langer ut mot Bjarne Riis

— Når man fjerner noen og intenting forandres, betyr det at de ikke trengtes.

IKKE SAVNET: Bjarne Riis (t.h) får gjennomgå av Oleg Tinkoff i russerens blogg. Tinkoff-Saxo-eieren skriver blant annet at dansken var "for dyr for ikke å gjøre noe som helst".
  • Torgrim Gotland Bakke

I forkant av åpningen av Giro d'Italia som starter på lørdag, har Oleg Tinkoff tatt til bloggen sin for å dele noen tanker. Først og fremst om løpet, men også om sin gamle sportsdirektør i Team Tinkoff-Saxo, Bjarne Riis. Og Tinkoff holder ikke igjen.

— Han var for dyr for ikke å gjøre noe som helst. Jeg skjønte at vi ikke trengte ham. Han har ikke vært en del av laget i to måneder nå og alt går helt fint. Når man fjerner noen og ingenting forandres, betyr det at de ikke trengtes, skriver Tinkoff på sin blogg.

- Jeg som er i trøbbel

Lageieren fyrer også løs mot lagets nye stjerne, Peter Sagan. Sagan skrev under før årets sesong etter mange år i Canondale, men har ikke prestert så godt som han, og eieren, skulle ønske i sin første vår på Tinkoffs lag.

— Han er den som må finne ut hvorfor og den som må gjøre endringer og starte å vinne igjen. Jeg kan ikke gjøre stort. Faktisk er det jeg som er i trøbbel fordi jeg må betaler han store summer, gir han store sjekker og han presterer ikke. Det er ikke bra, skriver den russiske rikingen.

Storfavoritt

En som nok vil prestere er Alberto Contador. Lagets store etapperytter skal sykle Giroen i år i håp om å vinne både Giroen og Tour de France. Der vil han få tøff konkurranse fra Chris Froome og Vicenzo Nibali, men i Italia Rundt er han en klar favoritt.

— Helt ærlig kan jeg ikke se hvor som kan utfordre han. Selvfølgelig vil vi holde øye med Porte (Sky), Uran (Etixx-Quick Step) og Aru (Astana). Men vi vet at Alberto er sterkere enn dem, på et nivå høyere, mener Tinkoff.

Og han kommer til å ta plass i følgebildene underveis i etapperittet.

— At jeg er i bilen vil legge press på rytterne til å prestere, sier Tinkoff.

Les også

  1. Nordhaug sikret historisk triumf i Yorkshire

  2. Tysk sykkelritt avlyst etter terrorplaner

  3. Omstridt sykkeleier med nytt stikk mot Riis