Tyler Farrar Blir lagkamerat med Edvald Boasson Hagen

Sprintstjerne klar for Team MTN-Qhubeka.

Tyler Farrar blir lagkamerat med Edvald Boasson Hagen i Team MTN-Qhubeka. Her jubler han etter sin hittil eneste etappeseier i Tour de France. Den kom i 2011.

Amerikanske Tyler Farrar skal sykle for det sørafrikanske sykkellaget MTN-Qhubeka neste sesong. Det annonserte sykkellaget selv i en pressemeldig tirsdag ettermiddag. Farrar har skrevet under en ettårskontrakt med kontinentallaget og bytter lag etter sju sesonger i Slipstream-Chipotle, tidligere Garmin.

— Dette er en stor forandring i karrieren min etter syv år i mitt nårværende lag. Men jeg føler det er perfekt timing til å ta en nytt steg i karrieren, og Team MTN Qhubeka var uten tvil det laget som fristet mest, sier Farrar i pressemeldingen.

Eksklusiv gruppe

I det afrikanske sykkellaget, blir 30-åringen lagkamerat med Edvald Boasson Hagen, som ble klar for kontinentallaget i slutten av august. Det er andre gangen Farrar sykler på samme lag som en nordmann. I 2011 var han lagkamerat med Thor Hushovd i Garmin.

Farrar er meldem av den ekslusive klubben med ryttere som etappeseiere i både Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a España. Seieren i Tour de France kom på den tredje etappen i 2011, da han vant spurten etter et meget sterkt opptrekk av mannen i gul trøye, Thor Hushovd.

Farrar har også flere gode plasseringer i på brostein og kan bli en god hjelper for Edvald Boasson Hagen når vårklassikerne starter i mars.