Sport

USA vil ha FIFA-topper utlevert

Amerikanske myndigheter har formelt begjært utlevert sju av personene som er mistenkt i korrupsjonssaken i FIFA, ifølge det sveitsiske justisdepartementet.

Den sveitsiske riksadvokaten Michael Lauber er en sentral mann i FIFA-etterforskningen.
 • NTB

De sju medlemmene av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har sittet i varetekt siden ble pågrepet i en aksjon i Zürich 27. mai.

Les også

Blatter svarte på ryktene i sjeldent intervju

Ifølge det sveitsiske justisdepartementet er det ventet at en avgjørelse om utlevering vil være klart i løpet av noen uker.

− Disse lovbruddene skal ha blitt gjort og forberedt i USA, samtidig som betalingene skal ha gått gjennom amerikanske banker, opplyser det sveitiske justisdepartementet.

Ni FIFA-topper ble i slutten av mai pågrepet da det amerikanske føderale politiet (FBI) stormet et hotell i Zürich. Anklagene gjelder korrupsjon og bestikkelser i FIFA generelt, men også i det nordamerikanske fotballforbundet (CONCACAF).

Den tidligere FIFA-toppen Chuck Blazer innrømmet i starten av juni å ha mottatt bestikkelser. Blant annet i forbindelse med tildelingen av fotball-VM til Frankrike i 1998 og Sør-Afrika i 2010. Amerikaneren ble FBIs kronvitne og var avgjørende for at politiet fikk gode beviser på hånden.

Politiet i Zürich skal holde en høring for FIFA-toppene om forespørselen om utlevering. De vil så få 14 dagers frist til å svare. Denne fristen kan utvides med ytterligere to uker.

(©NTB)

 1. Les også

  BBC: - Warner brukte FIFA-penger til personlige formål

 2. Les også

  FIFA: - Kampfiksing et større problem enn noen gang

 3. Les også

  Blatter: - Jeg har ikke trukket meg

 4. Les også

  53 mulige tilfeller av hvitvasking i FIFA-etterforskning

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  ØKONOMI
  Publisert:

  Etter første natt i leiligheten, banket det på. – Det var en fyr som sa han skulle bo her.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5