Sport

Ishockeyfeber - men labert i Oslo

Lange køer utenfor Sparta Amfi før Sparta-Comet. Bekymringsfullt tomt og stille på Jordal Amfi da Vålerenga tok imot Frisk.

Det var glissent på store deler av tribunen på Jordal Amfi mellom Vålerenga og Frisk. Her er det Vålerengas Christopher Henriksen (t.h.) som prøver å stoppe Markus Eriksson.
  • Espen Hansen
    Aftenposten

Vålerenga-Frisk 5-4 e.f. Vålerenga hadde færrest tilskuere av alle i den første serierunden. Det var ikke stort bedre i går da nabo Frisk kom på besøk fra Asker. Det er ikke antydning av hockeyfeber i hovedstaden til tross for at byen både har flest innbyggere og regjerende mester i klubben som selv seg kaller seg "Oslos stolthet". 1095 tilskuere er nesten skammelig.— Vi har sendt ut 4000 mail og 1000 sms til Klanens medlemmer. Da er det selvsagt skuffende at så få møter opp, sier Vålerenga Hockeys markedssjef Jan Tore Kjær.Han legger noe av "skylden" for det dårlige oppmøtet på media.- I motsetning til alle de andre klubbene har vi hverken en lokalavis eller en lokal TV-kanal som drahjelp. Folk vet nesten ikke at det er kamp, tror Kjær.

Tøffere konkurranse.

Men det er ingen ny situasjon. Slik har det alltid vært. Konkurransen om spalteplass i de store Oslo-avisene er mye tøffere enn i mindre byer som har tilsvarende mindre toppidrett.I fjor hadde Vålerenga ca. 1700 tilskuere i snitt på hjemmekampene i seriespillet. Klubben har budsjettert med det samme gjennomsnittet.- Det tror jeg vi skal komme opp i denne sesongen også, sier markedssjefen.Vi skriver bare midt i september, det var Mesterliga-fotball på TV i går (riktignok etter at ishockeyen var ferdig), og fotballfokuset er stort også hos Klanen.- Vi var på fotball i Sandefjord søndag, og mange reiser til E-cup i Østerrike i morgen (les i dag). Denne kampen mot Frisk kom veldig midt imellom, forklarer Klanens talsmann Espen Knutsen (ikke "Shampo").Han er selv ishockeyinteressert, men var forhindret fra å gå på Jordal i går.- Det vil ta seg opp utover i sesongen, lover Knutsen som forteller at Klanen i kommende søndags hjemmekamp mot Comet har egne arrangementer i forbindelse med kampen.

Selvkritikk.

Markedssjefen tar noe selvkritikk på manglende offensivitet fra klubbens ledelse:- Vi bør bli mer synlige i bybildet, og vi må bli flinkere til mate media med informasjon, sier Kjær som minner om at klubben fikk veldig mye kritikk for noen år siden for å ha for mange utlendinger i stallen.- Nå har vi færrest utlendinger og de fleste spillerne er Oslo-gutter. Likevel hadde vi minst 1000 tilskuere mer før, sukker han.Vålerenga tapte den første seriekampen etter forlengelse. I går så det ut til at det skulle bli tap innenfor ordinær spilletid. Friskere Frisk-gutter ledet 4-2 med litt over tre minutter igjen. En kraftig sluttspurt, først og fremst fra Vålerengas veteraner, reddet kvelden for Oslo-laget.Kenneth Larsen reduserte, Øystein Olsen utlignet med 12 sekunder igjen, og banens gigant, Lars Erik Lund, satte inn vinnermålet et drøyt minutt inn i forlengelsen.

Les mer om

  1. Ishockey