Tour de Ski-treer Pärmäkoski må bryte

VAL DI FIEMME/OSLO (VG) Krista Pärmäkoski (32), som ligger som nummer tre i Tour de Ski-sammendraget, gir seg på grunn av sykdom.

NEDTUR: Krista Pärmäkoski har blitt syk.

Det melder den finske avisen Iltalehti. Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) bekrefter at Pärmäkoski ikke starter dagens renn.

– Det føles ille, sier Pärmäkoski ifølge Iltalehti.

Avisen Ilta Sanomat kaller det «et forferdelig tilbakeslag».

Det skal være magesmerter som stopper den finske 32-åringen før de to avsluttende etappene i Val di Fiemme. Ifølge finske Yle skal det ikke dreie seg om coronavirus.

Fredag ble en ellevil norsk jubeldag:

Lørdag kl. 11.45 (på TV3/Viaplay) er det 15 kilometer fellesstart i klassisk stil, og Pärmäkoski var på forhånd en av de største favorittene til å vinne rennet. Men finnen har en annen seierskandidat i Kerttu Niskanen.

Tour de Ski avsluttes med «Monsterbakken» søndag.

Krista Pärmäkoski hadde egentlig bestemt seg for å legge opp etter sist sesong, men da suverene Therese Johaug ga seg, snudde finnen og satset videre. I løpet av karrieren har Pärmakoski 5 OL-medaljer, 7 VM-medaljer og 5 verdenscupseirer. 

Pärmäkoski er den andre store profilen som kjempet høyt i sammendraget, men som må bryte. Norske Anne Kjersti Kalvå lå perfekt plassert for en pallplass i totalen, men ble coronasmittet etter fire av syv etapper.

Den finske herrestjernen Iivo Niskanen fikk coronavirus i november og har fått starten på sesongen ødelagt. Han stilte opp i touren, men brøt etter bare tre etapper.

Slik er sammenlagtstillingen etter fem av syv etapper:

1) Frida Karlsson, Sverige 1.47,04
2) Tiril Udnes Weng, Norge: +41 sekunder
3) Krista Pärmäkoski, Finland: +1 minutt og fem sekunder
4) Lotta Udnes Weng, Norge: +1:27
5) Kerttu Niskanen, Finland: +1:32
6) Katharina Hennig, Tyskland: +1:52
7) Rosie Brennan, USA: +2:21
8) Astrid Øyre Slind, Norge: +2:35
9) Heidi Weng, Norge: +2:58
10) Nadine Fähndrich, Sveits: +3:27