Viktor Hovland utelukker ikke kontroversiell LIV-overgang

PHOENIX (VG) Viktor Hovland takket nei til den kontroversielle golfturneringen LIV i fjor sommer, men han vil ikke utelukke en overgang i fremtiden.

PGA TIL LIV: Viktor Hovland har uttalt seg negativt om endringene PGA har gjort denne sesongen. Det har fått ryktene til å gå om en mulig overgang til Saudi Arabia-turneringen LIV Tour.

Viktor Hovland spilte i helgen turneringen Phoenix Open i Scottsdale, Arizona. Det er en av turneringene han «måtte» spille for å få utbetalt alle premiepengene sine fra 2022. Det er et system han liker dårlig.

– Jeg er ikke glad i å bli fortalt hvor jeg skal møte opp, sa 25-åringen til VG onsdag.

PGA-endringene har fått ryktene til å gå om flere av stjernene vil bytte beite til den Saudi-Arabia-eide LIV Tour. Hovland er en av de som har vært mest negativ til endringene.

Les også: Luksusfly, milliardtilbud og maktkamp: Dette er LIV-tour

– Jeg tror ikke det er kontroversielt å si at mange av endringene på PGA-touren er på grunn av LIV, sier han.

– Er LIV en retning du har vurdert etter alt det som har skjedd med PGA?

– Ingenting er utelukket. Jeg prøver bare å gjøre det beste for meg og min satsing, men man vet jo aldri hva fremtiden bringer. Men de (LIV) har er en lang vei å gå, for å si det på den måten, sier han.

Han tror likevel at det beste for utviklingen akkurat nå er PGA.

– Per dags dato har jeg lyst til å spille her, det er her de beste spillerne er. Jeg tror det er bedre for min golf om jeg spiller på PGA-touren.

Spillere som Phil Mickelson, Dustin Johnson, Bryson DeChambeau og Brooks Koepka valgte å ta tilbudet fra midtøsten forrige sesong.

Hovland sier at han ikke har vist særlig interesse siden han takket nei i fjor sommer, og derfor ikke har hørt mer fra den kanten.