Nektet å svare på spørsmål om politirazziaen

Timer etter at laget ble ransaket av politiet, holdt Bahrain Victorious en pressekonferanse. Der nektet de å svare på spørsmål om razziaen.

UTENFOR: Politiet utenfor hotellet til Bahrain Victorious torsdag morgen.

Det var i morges klokken 05.30 norsk tid at Københavns Politi gjorde en aksjon mot sykkellaget Bahrain Victorious. Det skjer dagen før Tour de France ruller i gang, med første etappe i nettopp Danmark.

Politirazziaen kom som følge av en anmodning fra franske myndigheter. Ifølge Bahrain Victorious skal ingen gjenstander ha blitt beslaglagt.

STILLHET: Sykkellaget Bahrain Victorious holdt en pressekonferanse torsdag ettermiddag. Laget nektet imidlertid å svare på spørsmål om politirazziaen de ble utsatt for tidligere torsdag.
Les også

Dansk politi slo til mot Tour de France-hotell

Senere torsdag holdt laget en pressekonferanse. Det skriver blant andre TV 2 og Ekstra Bladet.

– Vi vil gjerne dele informasjon rundt etterforskningen, men vi har ikke noe mer å si enn det som ble sagt i pressemeldingen. Vi etterlyser flere detaljer fra etterforskerne for å være i stand til å skjønne bakgrunnen for hvorfor de gikk til dette skrittet. For øyeblikket er laget fokusert på det store sykkelrittet som venter og hvordan vi skal nå de sportslige målene de neste tre ukene, sa lagets sportssjef Vladimir Miholjevic, ifølge TV 2.

Senere under pressekonferansen sendte sportssjef Vladimir Miholjevic ut de to rytterne Jack Haig og Matej Mohoric på podiet.

Sykkelsjefen la imidlertid ned et forbud mot spørsmål om razziaen. Ifølge Ekstra Bladet ble dette ignorert av en journalist, men da nektet Bahrain-laget å svare. Etter stillhet i salen ble den merkelige seansen avsluttet.

I en pressemelding torsdag morgen bekreftet laget at de hadde vært et mål for en politirazzia. Videre fortalte de at både lagets biler og rommene til støtteapparatet og utøverne ble gjennomsøkt, men at det ikke ble gjort noen beslag.

«Etter politiets søk ser laget nå frem til å fokusere på verdens største og beste sykkelritt, Tour de France», het det videre i uttalelsen til Bahrain Victorious.