Hovland på delt femteplass i PGA-avslutningen – sikret nesten 20 millioner kroner

Viktor Hovland (23) leverte en strålende runde golf under Tour Championship søndag – og endte på en lukrativ, delt femteplass etter en høydramatisk avslutning.

GLISER: Viktor Hovland storspilte under søndagens runde på East Lake Golf Club i Atlanta i Georgia.

På 18. og siste hull var han i en ubeleilig posisjon og måtte slå forbi noen nærliggende trær for å treffe greenen og sette seg opp til en eagle-putt.

Slaget var klokkerent og Eurosport-kommentatorene var i ekstase.

Selve putten skjenet imidlertid for langt ut mot høyre, men han traff på den påfølgende birdie-putten og endte runden på fem under par – og dermed −14 totalt.

Ikke alle er ferdig med runden, men Hovland ender opp på en delt femteplass med Xander Schauffle. Hovland er dermed sikret 19,5 millioner i premiepenger for bragden.

Også i kampen om seieren var det spennende: Patrick Cantlay sikret seieren med ett slag mindre enn Jon Rahm etter en intens avslutning.

Det var bare topp 30 i verden fra denne sesongen som fikk innpass til helgens turnering. I potten lå også sesongens største pengepremier. Vinneren alene kunne stikke av av med 15 millioner dollar - drøyt 130 millioner kroner.

Viktor Hovland rundet av PGA-touren med Tour Championship sammen med resten av verdenseliten søndag kveld. Og nordmannen kan se stolt tilbake på prestasjonene han har levert på touren det siste året.

Hovland har vunnet én turnering, endt blant topp ti syv ganger, og spilt inn rundt 62,5 millioner kroner på touren. Søndagens runde sikret ham en 5.-plass i FedEx-cupen.

Hovland falt på listene under lørdagens runde av Tour Championship, men tok seg mesterlig sammen søndag. 23-åringen imponerte med tre birdier på første halvdel av runden, og spilte seg med det opp på 5.-plass.

Les også

Hovland: – Jeg har ikke vært helt på hugget

– Han er på hugget der ute, Ekeberg-ekspressen, lød det fra Eurosports kommentator Henrik Bjørnstad da Hovland senket en birdie på hull åtte.

Hovland øynet nok både en topplassering og en pen pengesum når han gikk løs på andre halvdel av runden. Der fortsatte han storspillet.

Den norske stjernen spilte seg praktfullt inn på greenen og puttet sikkert dagens fjerde birdie på det 13. hullet. På hull 16 kom rundens første og eneste bogey, men en birdie på det påfølgende hullet gjorde at han slo tilbake.