Røisland slo tilbake med sølv i Big Air: – En eksplosjon av følelser

BEIJING/OSLO (VG) Mons Røisland vet ikke hvor mange ganger han har falt, vært redd og presset seg det siste året. Da han sikret OL-sølvet, flommet følelsene over.

MEDALJE: Mons Røisland startet og avsluttet Big Air-konkurransen strålende, det holdt til sølv.

– Det er bare helt vanvittig det her. Det er den råeste dagen jeg har hatt på brett i hele mitt liv, sier Røisland til VG.

Med et sisterun som ga 82,50 poeng kunne 25-åringen slippe jubelen løs. Det etter et år hvor nivået har skutt i været og kampen for å bli best har vært enda tøffere.

– Det har vært et ekstremt spesielt år. Jeg føler jeg har lagt ned mye arbeid og jobb for dette. Det er så godt når man føler at det betaler seg tilbake. Det har vært et ekstremt intenst år, sier Røisland og fortsetter:

– Hvert fjerde år når det er OL, så bare eksploderer nivået. Det har vært ekstrem hektisk og ikke bare pushe selg selv for å henge med. Men og mange vonde fall og kjipe dager og mye frustrasjon. Alt er verdt det nå i dag.

Selv om han ikke kunne gjøre noe med kinesiske Su Yiming som ledet etter to runs og til slutt tok gullet, smakte sølvet nesten som gull.

– Nå har jeg det helt fantastisk. Det er ikke noe å si på følelsen jeg sitter med nå. Det er helt tullet. Det føles ikke helt ekte enda. Det har vært en helt perfekt dag for min del, sier Røisland til VG.

Før det siste forsøket hadde 25-åringen blitt skjøvet ut av pallen, og måtte dermed levere for å ta medalje.

– Det er en eksplosjon av følelser og hodet ditt holder på å gå i veggen. Men man prøver bare å trykke det ned egentlig og tenke på det som et vanlig run. Tenke på detaljene og ikke alt rundt, sier Røisland om det å stå på toppen før det hele skulle avgjøres.

Også Marcus Kleveland var med i Big Air-finalen, men 22-åringen fikk det ikke til å stemme, og endte til slutt på en åttendeplass. Kanadiske Max Parrot endte til slutt på bronseplass.

Etter konkurransen var Kleveland, som før Big Air-finalen ble lansert som et gullhåp, fornøyd med både sin egen dag og lagkameratens.

– Jeg er bare sinnssykt «stoka» for Mons, han kjørte dritbra i dag og fortjente skikkelig annenplassen. Alt i alt var det egentlig en ganske bra dag for min del. Jeg er bare glad for å ikke skade meg og at jeg kommer meg herfra om to dager, sier Kleveland til VG.

22-åringen leverte et strålende førsterun, men fikk det ikke til å stemme i de to påfølgende forsøkene.

– Jeg gamblet litt, det gjorde jeg. Den 1080 jeg gjorde i det andre forsøket fikk egentlig ganske god scor i forhold til hvor dårlig den var. Hadde jeg klart den og fått til den i 1440 eller trippel, så tror jeg at det hadde blitt en bra score og jeg tror jeg kunne kommet på pallen, oppsummerer Kleveland.

Dermed reiser de norske snowboard-herrene hjem med et sølv, slik de gjorde i OL for åtte år siden. Den gang da var det Ståle Sandbech som tok sølv i slopestyle.