Sport

Johaug klar for koronautgaven av Bislett Games

Therese Johaug blir én av aktørene når årets koronatilpassede utgave av Bislett Games arrangeres 11. juni.

Therese Johaug er klar for Impossible Games. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

  • NTB

Therese Johaug blir én av aktørene når årets koronatilpassede utgave av Bislett Games arrangeres 11. juni.

Det tradisjonsrike stevnet har denne gangen fått navnet «Impossible Games» og avholdes i et format som er tilpasset virussituasjonen og de rådende smittevernreglene.

Store deler av norgeseliten er på plass på Bislett, og mange av dem løper utradisjonelle distanser. Tirsdag er det innkalt til pressekonferanse med flere av aktørene, og dit kommer også Therese Johaug.

På hvilken distanse eller i hvilken rolle TV-publikummet får se langrennsstjernen på Bislett torsdag 11. juni, blir først presentert da.

NTB har vært i kontakt med Johaug-manager Jørn Ernst. Han henviser til den tillyste pressekonferansen.

Les også

  1. Nytt stevne avlyst – planlegger Diamond League-start i august

  2. Bislett Games arrangeres uten publikum

EM i vasken

Johaug skulle etter planen ha løpt 10.000 meter under friidretts-EM i Paris i sommer, men den planen gikk i vasken da mesterskapet ble avlyst som følge av viruskrisen.

Langrennsstjernen tok NM-gull på nettopp 10.000 meter i fjor, og med tiden 32.20,86 var hun kvalifisert til å løpe samme distanse i EM. I etterkant var Dalsbygda-jenta klar på at mesterskapet i Paris var et mål.

Også løperbrødrene Ingebrigtsen stiller på tirsdagens pressekonferanse om «Impossible Games». Det samme gjør Amalie Iuel. Iuel skal møte Isabelle Pedersen til hekkeduell, mens det ikke er endelig bekreftet hvilke distanser Ingebrigtsen-brødrene skal løpe.

Rekordforsøk

Karsten Warholm har varslet at han skal forsøke seg på verdensrekorden på den utradisjonelle distansen 300 meter hekk, mens Karoline Bjerkeli Grøvdal går til angrep på den legendariske norgesrekorden til Grete Waitz på 3000 meter.

Avviklingen av «Impossible Games» er tilpasset virusrestriksjonene som nå foreligger. For hver enkelt øvelse er det nedfelt et eget sett med smittevernregler som skal følges.

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Langrenn
  3. Therese Johaug