Oilers feide all tvil til side

Spillet Oilers leverte mot Ocelari Trinec torsdag kveld må være noe av det beste laget har vist. Noensinne.

Jonas Johansson, til venstre, feirer 4-1 og punktum i mesterligakampen mot Trinec. Henrik Solberg og Dan Kissel jubler for seier.
  • Kurt Arne Nilssen
  • Kristian Oftedal Kvendseth

STAVANGER OILERS — OCELARI TRINEC 4-1

STAVANGER (aftenbladet.no): - På én uke har vi gått fra å se ut som 1 cent til å se ut som 1 million dollar!

Smilet Petter Thoresen satte opp da han møtte pressen etter kampen mot Trinec torsdag kveld forteller alt om hvor deilig seieren over Trinec var for trenerlegenden. Én uke etter at Oilers tapte 0-8 mot Salzburg i sesongens første treningskamp, leverte Oilers kanskje sin mest komplette forestilling noensinne. Å vinne 4-1 i en tellende kamp mot den tsjekkiske seriemesteren skal nesten ikke være mulig. I hvert fall ikke for et norsk hockeylag.

  • Dette er nok den beste kampen vi har spilt. Jeg kan i hvert fall ikke huske noen bedre. Alt stemte. Vi var dritgode! sier Henrik Holm.

Målvakten sto som en levende vegg og slapp bare én puck bak seg. Foran ham ofret Oilers-spillerne alt for å holde tsjekkerne så langt unna Holm som mulig. Samtidig er det viktig å understreke at dette ikke var noen ufortjent seier. Oilers var best. Oilers dikterte spillet. Oilers skapte sjansene. Og Oilers vant fortjent. Sjelden har det vært vanskeligere å plukke ut enkeltspillere for den lokale juryen som kåret målvakt Holm til isens beste spiller. For dette var en kollektiv seier som varmet hjertet til trener Petter Thoresen.

Les også

Oilers fortsetter å sjokkere hockey-Europa

Drømmehockey

  • Vi gjorde få grove feil. Tsjekkerne fikk få overganger. Det var nøkkelen. Vi møtte et meget godt lag, men vi er ikke så verst vi heller, altså. Førsteperioden var strålende. Enkelt og greit, sier Oilers-trener Petter Thoresen med sommerens største smil.

Kristian Forsberg ordnet den nye sesongens første scoring da han pirket inn 1-0 drøyt fem minutter inn i kampen. 2-0 kom etter en dropp i offensiv sone. Josh Soares vant pucken tilbake til Henrik Solberg som la den på mål fra blålinjen. Foran kassen rev Soares seg fri og fikk styrt den mellom beina på keeper Simon Hrubec. Så enkelt, så effektivt.

Henrik Holm har tydeligvis taket på Ocelari Trinec. I fjor sto han bakerst da Oilers slo det tsjekkiske mesterlaget på bortebane. Torsdag kveld reddet han 35 av 36 skudd og var tryggheten selv da Oilers sikret seg en drømmestart i mesterligaen.

I tillegg til scoringene traff Dan Kissel begge stolpene da han var først på en retur foran den tsjekkiske målvakten. Alt dette skjedde altså i en førsteperiode der Oilers måtte spille i undertall to ganger – uten at det ble farlig foran Henrik Holm.Etter en litt svakere midtperiode – og en strålende tredjeperiode der nykommer Jonas Johansson presenterte seg ved å hamre inn 4-1 med et skudd vi ikke har sett siden Martin Strandfeldts glansdager – var saken i orden. Drømmehockey ga drømmestart på mesterligaen for Oilers.

Vil videre

Også i fjor leverte Oilers meget solide prestasjoner i Champions Hockey League. Bare innbyrdes oppgjør gjorde at Tappara Tampere snek seg foran Stavanger og knep avansementet til sluttspillet. I år er turneringsformatet endret. Med bare tre lag i gruppen – og to plasser videre til sluttspillet – er hver kamp ekstremt viktig for Oilers som ikke er snauere enn at de har satt seg som mål å gå videre i mesterligaen denne sesongen. Noen bedre start kunne de knapt drømt om.

  • Jeg er stolt av å være kaptein for dette laget. Oilers har jobbet med det samme grunnspillet i seks-sju år nå. Det ser du tydelig i kamper som denne. Kanskje passer det oss bra å møte god motstand som ønsker å styre spillet, sier Kristian Forsberg til Aftenbladet.

Perfekt start

Han leder et lag som tilsynelatende nærmer seg de europeiske toppklubbene raskt. Derfor er det mulig at vi bør slutte å la oss sjokkere over resultater som 4-1 over Trinec, selv om det er vanskelig.

31 plasser skilte de to lagene da dressene i Zürich rangerte mesterligalagene før trekningen i sommer. Det var ikke i favør Oilers.

  • Vi viste i fjor at vi kan spille og vinne på dette nivået. Men vi var spente på om det kom til å bli litt vanskeligere i år – siden undervurderingsfaktoren kanskje var borte. Derfor var dette en herlig bekreftelse på at vi er et godt lag når alle drar i samme retning. Denne seieren skal vi prøve å nyte, sier Kristian Forsberg.