Sport

Nekter å bli snill gutt

I kveld er Martin Strandfeldt tilbake etter karantene.

Martin Strandfeldt er i kveld tilbake på isen igjen etter karantenen.
  • Lars Fisketjøn

FØLG KAMPEN DIREKTE HER.

Til kveldens kamp mot Rosenborg er Martin Strandfeldt tilbake på isen etter den fem kamper lange karantene han fikk etter Vålerenga-kampen 16. november. Tre av kampene måtte han sone for en takling bakfra på Filip Gunnarsson, og de to siste for uttalelser til media like etter kampslutt.

— Jeg kommer aldri til å forstå hvorfor jeg fikk så lang karantene, sier Strandfeldt til Aftenbladet.

Flere Strandfeldt-episoder

Dette er imidlertid ikke første gang han er innblandet i bråk.

I den avgjørende finalen mot Lørenskog i 2011 kalte ekspertkommentator Geir Hoff ham «ei kjerring» direkte på TV2. Bakgrunnen var at han oppsøkte kontroversielle situasjoner og gjorde seg lett tilgjengelig for Lørenskog-spillere som kunne miste hodet. Dette førte til mange utvisninger hos motstanderne, og en sterk Oilers-seier.

I vårens finaleserie mot Vålerenga ble han også hatobjekt hos motstanderne etter at han traff Tyler Donati i bakhodet med køllen i den første finalekampen. Canadieren, og tvillingbror Justin, truet med å reise hjem om ikke Strandfeldt ble straffet. Ishockeyforbundet mente hendelsen var uforskyldt, og svensken fikk spille en viktig rolle da Oilers tok et nytt NM-gull.

- Jeg kommer ikke til å endre meg. I finalene mot Lørenskog og Vålerenga gjorde jeg alt jeg kunne for å få motstanderne ut av balanse, og spilte på grensen til stygt mange ganger. Jeg kan ikke spille slik hver kamp sesongen gjennom, men i sluttspillet kommer jeg til å kjøre på som før. En stor grunn til at vi vant de siste to årene er at jeg klarte å få både Lørenskog-spillerne og Donati-brødrene til å flytte fokus bort fra det sportslige, sier Strandfeldt.

Imidlertid er det et par ting han kommer til å være mer forsiktig med i tiden som kommer.

— Jeg har tatt litt for mange unødvendige utvisninger på veien. I tillegg skal jeg være forsiktig med taklinger bakfra. Det gjelder å være smartere i slike situasjoner, sier Strandfeldt.

Tilbake i form

Som resten av laget fikk den svenske scoringskongen en tøff start på sesongen, men like før han ble utestengt var formen i anmarsj.

- Jeg er veldig spent. Det føles nesten som om det er første serierunde igjen. Jeg har vært sint, sur og følt meg urettferdig behandlet av hockeyforbundet, men nå er jeg bare veldig spillesugen og tent. Jeg kjente meg i form, og hadde vel tre-fire kamper på rad med poeng før karantenen, sier Strandfeldt.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Rosenborg IHK
  3. Stavanger Oilers