Sport

Froome: - Contador er min største trussel

Chris Froome peker ut Alberto Contador som sin hardeste konkurrent i kampen om den gule trøya i Tour de France.

FAVORITT: Chris Froome er blant de største favorittene i årets Tour de France.
  • NTB

Froome er utpekt som kaptein i det sterke Sky-laget og regnes som den største favoritten foran sommerens franske etapperitt. Men den kenyanskfødte briten vet han får tøff motstand.

— Det er en ganske stor gruppe ryttere som vil prøve seg på den gule trøya i år. Det er kanskje seks-sju stykker som kan kjempe. Men Alberto Contador er i øyeblikket den største trusselen. Han har vunnet mange Grand Tours tidligere, og han kommer helt sikkert til å være klar for årets Tour de France, sier Froome til AFP.

Nervøs

I fjorårets Tour kom Froome på annenplass bak landsmannen og lagkameraten Bradley Wiggins. Denne gang er det Froome det satses på.

Froome innrømmer at nervene er i høyspenn foran Tour-starten.

— Helt klart nervøs. Foran et tre ukers ritt som Tour de France, er det sannsynligvis bra å være litt nervøs. Jeg føler meg sikker på at jeg har gjort alle de riktige forberedelsene fram til nå, og jeg reiser til Tour de France med et virkelig sterkt lag rundt meg, sier Froome.

Boasson-hjelp

Han får blant andre Edvald Boasson Hagen med seg som hjelperytter, og lagets klare mål i Touren er å forsvare den gule trøya. Fjorårsvinner Bradley Wiggins har slitt med dårlig form og skade, og OL-mesteren på tempo står over Touren.

— Han ville ha vært en viktig ressurs til å hjelpe meg i fjellene og i lagtempoene, men jeg mener vi har et sterkt lag uten Bradley, sier Froome.

Boasson Hagen blir ikke den eneste nordmannen i Tour de France. Alexander Kristoff (Katjusja) og Lars Petter Nordhaug (Blanco) har også fått klarsignal til rittet. Thor Hushovd må foreløpig vente på beskjed om han får plass på BMC-laget.

Tour de France starter på Korsika 29. juni og avsluttes med målgang i Paris 21. juli.

(©NTB)