Sola skjøt seg bort: - Uff, dette var total kollaps

Sola-jentene skjøt seg fullstendig bort mot Glassverket, og ødela alle poengsjanser med en fæl førsteomgang.

BLE STRUPET: Malin Holta ble effektivt stoppet av Glassverket, her ved Kristin Nørstebø, til venstre, og stavangerjenta Line Bjørnsen (nummer 7).
  • Jan-erik Larsen

SOLA — GLASSVERKET 23-36:

SOLA (Aftenbladet): Med både Malin Holta og Tonje Nøstvold ute av sikte, var hjemmelaget egentlig sjanseløse mot Glassverket. Sola ble for forutsigbare, og Glassverket kunne etter hvert gjøre som de ville.

— Uff, dette var en total kollaps. Det er ikke slik vi ønsker å vise oss fram på hjemmebane, sier en skuffet Malin Holta.

Mer om runden:

Sett denne nyheten?

Les også

Fem nye håndballregler – og én gir dramatisk endring

Hun er toppscorer i eliteserien med 132 mål, men bare tre av dem kom mot Glassverket onsdag. Sjelden kost fra den kanten. Før pause bommet hun på sine fire første skudd, og ble etter hvert plukket av banen. I andre omgang scoret hun tre, men da var kampen for lengst avgjort.

— Angrepsspillet vårt var for lett å lese, vi klarte ikke holde ballen i gang slik vi pleier. Da er det dessverre enkelt å stoppe oss, sier Holta til Aftenbladet.

Trener Knut Ove Joa er enig:

— I kveld var vi helt avskrudd og fraværende i alt vi gjorde. Og det skjer bare tre dager etter at vi slo Halden borte. Jeg forstår det rett og slett ikke. Men jeg er trygg på at jentene skal komme sterkt tilbake. Vi møter Larvik borte i neste serierunde, ingen god opptakt til en slik kamp, men så har vi både Oppsal (h) og Skrim (b). Der bør vi ha poengmuligheter, mener han.

Etter ni minutter sto Sola uten scoringer, og trener Knut Ove Joa så seg nødt til å ta time-out. Det kom seg litt i perioden etter det, men som helhet var ikke de første 30 minuttene særlig oppløftende.

I løpet av første omgangs 31 angrep scoret laget bare ni mål, og selv om Kimberley Bleivik sto en bra en kamp i målet, kunne heller ikke hun hindre at kjappe Glassverket-spillere scoret nesten det dobbelte av Sola.

Den andre omgangen var noe jevnere, men utfallet var for lengst gitt. Derfor lot Knut Ove Joa en del av jentene som ellers spiller lite, få slippe til. Solas poengsjanser forsvant før pause.

Hos Glassverket spilte unge Line Ellertsen en god kamp. Hun fikk mer og mer ansvar etter som kampen ble eldre, og Sola-jenta kvitterte med tre mål. I tillegg viste 17-åringen at hun også kan styre laget på en utmerket måte, med både innspill til strek og gode utspill til kantene.

Har du fått med deg disse sakene?