Sport

Pellizotti får ikke starte Giroen

Fjorårets annenmann mister årets ritt på grunn av en pågående dopingsak.

Klatrespesialisten Franco Pelizotti går trolig glipp av årets Giro på grunn av dopingmistanker. FOTO: AP

Les også:

Ifølge Gazzetta dello Sport vil det internasjonale sykleforbundet (UCI) utestenge Franco Pellizotti på grunn av unormale blodverdier i forbindelse med fjorårets Tour de France.

– Det er bekreftet at det dreier seg om Pellizotti, men jeg har ikke sett UCIs dokumentasjon i saken slik at jeg vet de eksakte detaljene. Jeg tror han går glipp av årets Giro, sa presidenten i Det italienske sykleforbundet Renato Di Rocco til Reuters mandag.

– Det er en stor skam. Han representerer vårt største lag og vi er noen få dager unna starten på Giro d’Italia. Rittet vil gå av stabelen og det vil bli tatt over 500 dopingprøver. Vi får håpe at dette er den siste dopingsaken for dette skader sykkelsporten, sa Di Rocco optimistisk.

Liquigas, Pellizottis lag, hadde ingen kommentarer rundt saken mandag.

Årets Giro d’Italia starter i Amsterdam lørdag. Flere syklister blant annet en del italienske er blitt dopingavslørt i den senere tiden.

Pellizotti syklet inn som tredjemann i fjorårets ritt, men ble flyttet opp en plassering da vinneren, Danilo Di Luca, ble deplassert på grunn av bruk av EPO.