Får 300 millioner etter opprykk

27 år etter at Wigan kom inn i det engelske ligasystemet, er klubben klar for Premier League. Manager Paul Jewell og rikingen Dave Whelan får det meste av æren for det.

Wigan-eier Dave Whelan, til venstre, jublet sammen med manager Paul Jewell etter at opprykker var sikret.
  • Eivind Aarre
    Eivind Aarre

Jewell har ledet et lag med stort sett ukjente spillere til opprykksstrid forrige sesong og direkte opprykk denne. Whelan har gjennom flere år brukt av sine store penger til å få bygget ut JJB Stadium og handle inn spillerne som skulle oppfylle drømmen hans: Wigan som et etablert lag i Premier League.

Eier sportsbutikker

Whelan eier sportsbutikk-kjeden JJB Sports, og det er gjennom dette at han har hatt råd til å støtte klubben han elsker.

Men det var først da Jewell ble manager at ting startet å skje. Nå har Jewell jobben i Wigan så lenge han vil.

— Jeg har sagt til Paul at han kan velge selv om han vil skrive kontrakt for tre fire eller fem år. Vi ønsker å beholde ham her i klubben så lenge som mulig. Men hvis en av landets seks toppklubber kommer med et tilbud til ham, vil vi forstå det, og la ham gå, sier en ærlig Whelan.

300 millioner

Etter opprykket har han lovet 300 millioner kroner til Jewell til innkjøp av spillerne som skal sørge for at Wigan holder seg i Premier League.

— De pengene må jeg brukte klokt. Henter jeg feil spillere, får jeg sparken. Pengene gir meg økt press, men det skal jeg takle, sier Jewell.

— Vi skal ikke bygge et nytt lag, men bygge på det som er her noe. Troppen må forsterkes for å tåle å spille i Premier League, mener Jewell.