- OL er mer enn en 16 dager lang idrettsfest

Idrettspresidenten mener at det kan bli for snevert å se på OL som en happening på to uker.

OL-TILHENGER: Børre Rognlien tok turen til NM i friidrett i Tønsberg i helgen, men snakket gjerne også om vinter-OL 2022.

Idretten med Børre Rognlien i spissen vil ha OL i 2022, ikke bare på grunn av idrettsfesten som varer i 16 eller 32 dager, men på grunn av alt det andre som følger med.

— Har du ingen forståelse til at folk er skeptiske på å bruke så mye penger på et idrettsarrangement og en idrettsfest som varer i 16 dager?

— Jo, hvis det hadde vært riktig, så hadde jeg hatt det. Men dette er jo noe mye mer enn en idrettsfest i 16 dager. Det vil jo være 32 dager da, hehe, med paralympics.

— Men som sagt, et OL favner jo så utrolig mye mer, og det er jo så veldig mye annet som ikke er med i budsjettbalansen, hvis du setter det opp som et vanlig stevneregnskap, sier idrettspresidenten til NTB.

Nye arbeidsplasser

Han ramser opp fire ting som ikke er med i regnskapet:

— Et OL vil skape tusenvis av nye arbeidsplasser både i Oslo-regionen og på Lillehammer.

— Mye av investeringene og pengene vil komme tilbake til staten i form av skatter, avgifter og moms.

— Det tredje som ikke er med i et slikt regnskap det snakkes om her, er alle de tingene som idretten er opptatt av, nemlig frivillighetskorpset. Norsk idrett bidrar til samfunnet i dag med 28.000 gratis årsverk. Det har en verdi på 12,5 milliarder kroner. Vi trenger 20.000 frivillige til et OL. Tenk å ha 20.000 unge, friske og nye mennesker som ikke bare blir inspirert til å fortsette den enorme innsatsen som vår generasjon har bidratt til, men som også blir lært opp og får den kompetansen som skal til for å fortsette den dugnadsinnsatsen. De pengene, 12,5 milliarder i året, er to års gratisinnsats fra norsk idretts side for å få betalt et OL.

Umulig å prissette

— Det siste er alle de tingene det ikke er mulig å prissette. Folk får fellesopplevelser, optimisme, glede, du samler de om ting og opplevelser, du sveitser sammen som en nasjon.

Rognlien sier han håper folk tar til fornuften i Oslo og stemmer et rungende ja til OL om ni år. Både byen. landet og idretten trenger OL-arrangementet, mener han.

(©NTB)