Sport

Snildal til topps i Frankrike

<p>Fersk europamester Ingvild Snildal vant onsdag kveld et internasjonalt svømmestevne i franske Canet. Hun slo flere som er foran på verdensrankingen.</p>

Ingvild Snildal of Norway competes in the women's 100m butterfly heats during the 2012 European Swimming Championship in Debrecen May 24, 2012. REUTERS/Laszlo Balogh (HUNGARY - Tags: SPORT SWIMMING)
  • 100% Sport
Ingvild Snildal of Norway competes in the women's 100m butterfly heats during the 2012 European Swimming Championship in Debrecen May 24, 2012. REUTERS/Laszlo Balogh (HUNGARY - Tags: SPORT SWIMMING)

Snildal er på vinnersporet. I de såkalte Mare Nostrum-stevnene, som har deltagere fra hele verden, klarte 23-åringen fra Norge å vinne 100 meter butterfly.

Det er favotittdistansen, den hun tok EM-gull på, og som hun satser på mot OL i London. Snildal er foreløpig den eneste, sammen med Sara Nordenstam, som er tatt av svømmerne til å representere Norge i sommerlekene.

I franske Canet fikk hun gratulasjoner i øst og vest av utøvere som ikke deltok i EM i Ungarn, men som hadde fulgt med henne.

— Det var veldig hyggelig, sier Snildal, som var litt overrasket over at hun slo inn først i finalen.

— Jeg var nummer to inn i finalen fra semifinalen. Tiden i finalen ble 58, 53, som er litt svakere enn i EM. Jeg ble overrasket over at de andre ikke svømte fortere.

Sliten

Snildal har slitt med øyekatarr og forkjølelse, og fått medisiner for det. I forrige uke var hun ikke helt pigg

- Jeg er bra igjen nå, men jeg er sliten. Jeg ar ikke fått trent som jeg ville , forteller hun.

Snildal slo imidlertid likevel flere som er foran henne på verdensrankingen. En av dem som var bak henne var tidligere europa- og verdensmester Inge Dekker fra Nederland.

Torsdag skal Norges beste svømmer delta på 50 og 200 meter i det samme stevnet. .

— Jeg gjør det mest for å få konkurransetrening. Jeg skal være med i NM i Tøyenbadet i juli også, og det blir siste gjennomkjøring før OL.

Snildal drar umiddelbart på høydeopphold til Sierra Nevada, når stevnet i Canet er over. Deretter blir det 10 dager i Malaga, før muligheten kommer til å skaffe seg mer gull. NM-gull.

Les mer om

  1. Svømming