Sport

Fannemel drar til VM

Anders Fannemel ristet av seg skrekkopplevelsen fra Holmenkollen lørdag og gjennomførte 13-14 hopp i Lysgårdsbakken i Lillehammer tirsdag.

Anders Fannemel.
  • Jarle Mordal

– Det var både gode hopp og middels gode hopp. Men det kjennes såpass greit ut at jeg drar til VM i skiflyging, kunne Anders Fannemel fortelle Sunnmørsposten i går kveld.

Sammen med trener Jermund Lunder fikk Fannemel bekreftelsen på at det stygge fallet fra Kollen-kvalifiseringa ikke sitter mer i kroppen.

– Jeg er klar over hvilke feil jeg gjør om dagen, og de er det mulig å rette opp. Vi skal gjennomføre to treningshopp og kvalifisering i Harrachov torsdag. Og så får de fire beste nordmenn være med i sjølve VM-rennet som går over fire omganger fredag og lørdag, sier Anders Fannemel.

Han dro grytidlig i morges til Tsjekkia, i en tropp på seks norske hoppere.

I tillegg til Fannemel skal Anders Bardal (Steinkjer), Andreas Stjernen (Sprova), Rune Velta (Lommedalen), Tom Hilde (Asker) og Bjørn Einar Romøren (Hosle) i aksjon under VM i skiflyging.

Det er kvalifisering i den tsjekkiske mammutbakken torsdag, mens 1. og 2. omgang går fredag. VM avgjøres med 3. og 4. omgang lørdag.

Søndag står lagkonkurranse på menyen.

Les mer om

  1. Hopp
  2. Anders Fannemel