Sport

Resten av EM ryker trolig for Norges førstekeeper

Kari Aalvik Grimsbø har fått en sprekk i menisken.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson snakker med Kari Aalvik Grimsbø etter søndagens kamp mot Romania. Foto: NTB SCANPIX

  • Odd Inge Aas
    Journalist

DEBRECEN (aftenposten.no): Vi kunne selvsagt klart oss foruten dette, men vi må heller fokusere på det vi får gjort noe med, sa Thorir Hergeirsson da Aftenposten spør om dette var den verste nyheten han kunne få dagen etter EM-drømmeåpningen søndag.

Keeper Kari Aalvik Grimsbø er en av islendingens aller viktigste spillere i jakten på nye medaljer. Søndag sto hun utmerket i det norske målet.

Silje Solberg får nå en viktigere rolle i det norske laget, etter at Kari Aalvik Grimsbø trolig mister resten av EM. Foto: NTB SCANPIX

— Hun hadde en pangstart i går, og det er klart at det alltid er kjedelig. Kari har jobbet seg tilbake tidligere, så hun kommer til å komme sterkt tilbake. Det er en liten mulighet for at hun kan gjøre det allerede i mesterskapet, sa Hergeirsson da han møtte pressen mandag kveld, uten at hverken han eller landslagslege Nils Ivar Leraand så ut til å tro veldig på det.Leraand tror at det er en gammel skade på menisken på utsiden av kneet som Grimsbø nå har slått opp igjen.

— Det ser litt mørkt ut, sånn som det ser ut nå er sjansen relativt liten for at hun spiller noe i dette EM.

Les også

Keeper-Grimsbø til MR-undersøkelse

Ser hva som skjer

Kari Aalvik Grimsbø spilte en god kamp søndag, men må nå foreløpig ta en pause.

— Akkurat nå er jeg er skuffet og lei meg, for dette kom på et dårlig tidspunkt. Jeg har følt meg i veldig god form, så da er dette ekstra kjipt. Jeg har likevel et håp om at kneet kan bli bedre ganske raskt. Jeg kjente litt smerte i pausen mot Romania, og fikk mer og mer vondt i kneet utover i andre omgang. Nå tar vi en dag om gangen, og ser hva som skjer, sier hun i en pressemelding.

Thorir Hergeirsson har hentet inn Emily Sando som ny keeper. Foto: NTB SCANPIX

Mandag morgen våknet Esbjerg-keeperen og hadde fortsatt vondt i høyre kne. Da gikk alarmen i den norske troppen, og det ble rekvirert MR-undersøkelse.Samtidig fikk Grimsbøs norske klubbvenninne i Esbjerg, Emily Sando, beskjed av landslagssjef Thorir Hergeirsson om å pakke kofferten og sitte klar. Sando har bare ni landskamper og var ingen reell utfordrer til Aalvik Grimsbø/Solberg da EM-troppen skulle tas ut.

Vil være offensiv

Hergeirsson så ikke veldig bekymret ut med tanke på keepersituasjonen.

— Silje Solberg vil få mer ansvar, men både hun og Sando spiller i en veldig god liga med veldig mange gode spillere. De står mye for klubbene, og de redder mange skudd. Nå skal vi være offensive, sa han.

Aalvik Grimsbø ble en av de store heltene i London-OL da hun kom inn og snudde kvartfinalen mot Brasil med fantastisk spill. Senere var hun en solid bidragsyter til norsk OL-gull. Etter OL ble Kari mamma og var ikke med i VM i fjor.

Norges neste kamp i EM er mot Ukraina tirsdag kl. 20.30.

Les også

  1. Ingen grunn til å ta av

Les mer om

  1. Håndball