Sport

Golfproffens første seier ga 87.000 kroner – og løfter om mer

Stavanger-mannen Aksel Kristoffer Olsen (25) innkasserte nettopp sin første proffseier, men han stopper ikke der.

Aksel Kristoffer Olsen var en glad mann etter seieren. Med seieren kan han også glise hele veien til banken.
  • Anders Boine Verstad

Olsen har tatt ett steg opp i årets sesong. Daglig tilbringer han mellom tre til åtte timer på golfbanen. Alle disse timene skal føre han øverst på pallen.

– Det var en helt utrolig følelse å vinne turneringen. Nå kan jeg endelig puste lettet ut etter å ha sprukket seiersboblen, sier en fornøyd Olsen til Aftenbladet.

Etter å ha innkassert 87.000 kroner for seieren i PGA Catalunya Resort Championship har han allerede spilt inn 40 prosent av det som kreves for å være topp-5 i Nordic League-turneringen.

Dersom han ender blant de fem beste, har han sikret opprykk til Challenge Tour som er på den andre høyeste nivået i Europa.

Får tilbakebetaling for slitet

Før seieren i Catalonia hadde han fire andreplasser og en tredjeplass i Nordic League-sammenheng, ifølge Norsk Golf som omtalte saken først.

Han var også noen få hundrelapper fra å ta steget opp til Challenge Touren i fjor. I år er derimot målet klinkende klart.

– Årets sesong har startet veldig bra. Jeg føler jeg er på et høyere nivå, og endelig får tilbakebetalt for all treningen jeg har lagt ned i vinter, sier Olsen.

Etter fjorårets frustrerende sesong har ikke 25-åringen hatt noen særlige friperioder. Rett etter den siste turneringen var det over på en treningsleir.

Les også

Nå har Stavanger fått tre golfproffer

Aksel Kristoffer Olsen startet å spille golf som fireåring. Nå er han 25 år og på vei mot verdenstoppen.

– Han er en ballkunstner

Jon Karlsen, som er ansvarlig for proffsatsingen på Team Norway, har lenge fulgt Stavanger-mannen. Beskrivelsene han gir om 25-åringen er kun positive.

– Han er en ballkunstner som har en bra teknikk. Aksel er veldig rolig i pressede situasjoner, til tross for at han hadde stang ut i fjor, sier Karlsen.

Selv om Olsen har de rette egenskapene mener mannen som har doktorgrad i golf at 25-åringen må jobbe hardt for å nå verdenstopp-nivået. Dersom han fortsetter å gjøre jobben han skal, kan han derimot nå veldig langt.

– Aksel har tatt et langt steg i treningsarbeidet i vinter. Den fysiske treningen har vært høyt prioritert og strukturen på den tekniske treningen er blitt mye bedre, sier Karlsen.

Her er Suzann Pettersen i aksjon under OL i Rio hvor hun endte på en 10. plass. I bakgrunnen ser vi Jon Karlsen som er ansvarlig for proffsatsingen på Team Norway.
Les også

Tutta skapte raseri i Solheim Cup

Drømmen om Ryder Cup

Olsen, som er medlem i Stavanger Golfklubb og profflaget Team Norway, har spilt golf i over 20 år. Fremgangen har vært stor, og han har allerede trent med noen av verdens beste.

I fjor trente blant annet Olsen med Suzann Pettersen som er Norges mest kjente golfer.

– Det langsiktige målet er å spille i Ryder Cup som er en lagturnering hvor Europa spiller mot USA, sier Olsen.

Les mer om

  1. Golf
  2. Ryder Cup
  3. Suzann Pettersen
  4. Stavanger
  5. Catalonia