Comeback'ene Europa frykter

Før VM i fjor gikk alt galt for Norge. Før EM er alt riktig og stjernene er tilbake. Kall det gjerne tidenes comeback!

Gro Hammerseng, Katja Nyberg, Linn-Kristin Riegelhuth og Else-Marthe Sørlie Lybekk. De har to ting felles. Ingen av dem var med på VM-laget, som endte på en skuffende niendeplass i St. Petersburg i fjor. Alle er tilbake og gode nok til å komme på All Star Team i EM i Sverige!Med denne kvartetten tilbake er det liten tvil om at Norge slår Slovenia i EM-åpningen i Scandinavium i kveld. Når jentene blir ferdig med det obligatoriske "en kamp av gangen", er spørsmålet hvem vi kommer til å møte i semifinalen i Stockholm neste lørdag.Møter vi Russland i semifinalen, kan det bli bronsekamp på Norge. Møter vi et annet lag, blir det som "alle" tipper: Finale mellom Russland og Norge i Hovet neste søndag.

Enorm betydning.

Joker Karoline Dyhre Breivang har erfart hva det vil si å spille uten de fire essene — og med dem.- At de fire er tilbake, gir oss en enorm bredde i laget. De har både rutine og gode ferdigheter, sier "Karo". - Det er tre bakspiller i verdensklasse, sier Else-Marthe Sørlie Lybekk - den eneste av de fire som ikke kom til VM fordi hun var skadet. "Martha" ble ganske enkelt ikke ansett som god nok.Dette sier de to om de skaderammede som er tilbake:"Karo" om Gro:- Gro er dyktig til å styre spillet. God i en mot en både forover og bakover. Alltid topp innsats."Martha" om Gro:Utrolig omsorgsfull. Har alltid sterke meninger som formidles på en diplomatisk måte. Får de andre med seg."Karo om Katja:God til alt. Leser spillet utrolig bra i forsvar. God en mot en. Kan skyte, spille inn og finte. Stort repertoar."Martha" om Katja:Har et utrolig blikk. Det merker jeg på streken. Skuddet er vel ennå ikke som det var, men det kompenserer hun ved å være enda smartere."Karo" om Linn-Kristin:Har et sinnssykt skudd. Utrolig kjapp og scorer mye."Martha" om Linn-Kristin:Den desidert hurtigste av oss. Ekstreme kvaliteter i skudd og finter. Lærevillig og ydmyk."Karo" om "Martha":Veldig sterk bakover og flink til å sette sperrer. Hun gir trygghet og er i god form."Martha" om "Martha":- Har blitt mye tryggere på meg selv. Er også blitt bedre taktisk og teknisk - og hurtigere.

Voldsomt tilbake.

At Gro, Katja og "Linka" er tilbake etter skader, er ikke så oppsiktsvekkende. Det kan settes flere utropstegn ved at "Martha" har spilt seg inn på laget igjen. Vraket før EM i 2004, og så sent som i februar i fjor var hun femtevalget til Marit Breivik - etter Elisabeth Hilmo, Isabel Blanco, Randi Gustad og Maren Villabø.Tidligere i år ble Blanco skadet, Gustad ga seg, Hilmo ble vraket, mens Villabø forsvant i "dimman". Men Sørlie Lybekk er ikke med bare fordi det ble lettere å komme på laget. Hun har vært lagets beste og jevneste spiller i oppkjøringen.- Men fra femte- til førstevalg?- Jeg har fått troen på meg selv - og Marit har fått troen på meg, sier den eneste gjenværende spilleren fra gullagene i 1998 (EM) og 1999 (VM).TV-seerne kan glede seg til mange hyggelige gjensyn. Motspillerne gruer seg.

Les også

Ingen debut for Suvdal

I dag starter håndball-moroa for Norge. Her f.v. trener Marit Breivik, Else-Marthe Sørlie Lybekk, Linn-Kristin Riegelhuth, Gro Hammerseng og Katja Nyberg.