Vraket av caddien

Mark Fulcher velger golf-kometen Henrik Bjørnstad fremfor Suzann "Tutta" Pettersen.

Bjørnstad skulle egentlig bare låne Fulcher (40) frem til Tutta selv sesongåpner på Hawaii neste helg. Nå har Pettersen fått beskjed om at caddien vil fortsette samarbeidet med Bjørnstad.

— Jeg ble overrasket da jeg fikk beskjeden. Jeg trodde ikke det ville skje. Jeg er skuffet over måten det er håndtert på. Det er uprofesjonelt av de involverte. At caddier bytter spillere er en ting, men at det skjer innad i laget er litt spesielt. Jeg har vært ærlig og hjelpsom hele veien, og da blir jeg skuffet når det ikke er likt den andre veien, sier Tutta til VG Nett.

Pettersen har nå skaffet seg en ny caddie med hjelp fra den svenske verdenseneren Annika Sörenstam.

— Det er ikke akkurat ideelt å miste caddien sin halvannen uke før sesongstart. Jeg har brukt en uke og mye ressurser på å skaffe meg en ny, sier hun.

Henrik Bjørnstad sier at han ba Fulcher avklare byttet med Suzann.

— Han spurte meg om han kunne få gå caddie for meg på heltid. Jeg sa at han måtte avklare det med Tutta, og at det var greit hvis det var greit for henne, sier Bjørnstad til VG Nett.

Den 40 år gamle caddien innrømmer at han ikke har håndtert "spillerbyttet" spesielt godt.

— Jeg har hatt to fantastiske år med Tutta og hun har behandlet meg eksepsjonelt. Vi er fortsatt gode venner og jeg takker henne for det. Jeg har jobbet med kvinnelige golfspillere i over 20 år, men jeg visste fra første dag jeg møtte Henrik at jeg hadde lyst til å jobbe for ham. Ikke bare er han en fantastisk gutt, han kan også nå veldig langt i dette gamet på grunn av sitt unike talent, sier Fulcher.

Henrik Bjørnstad har hatt stor suksess i de første turmeringene på PGA-touren i USA. Bare i helgen spilte den tidligere snekkeren inn 726.000 kroner.

Etter 12. plassen i Arizona er han nå rangert som den 362. beste herregolferen i verden. Det betyr at han har avansert 538 plasser på to uker.

<b>Mark Fulcher</b> (t.h.) og Henrik Bjørnstad på Torrey Pines i San Diego, under turneringen <b><a href="http://www.aftenposten.no/nyheter/sport/golf/article1209621.ece" target="new">Buick Invitational</a></b>.
<b>- Jeg ble overrasket</b> og skuffet da jeg fikk beskjeden, sier Suzann Pettersen. Her sammen med Henrik Bjørnstad under åpningen av <b><a href="http://www.aftenposten.no/nyheter/sport/golf/bildeserier/article1095789.ece" target="new">Holtsmark golfbane</a></b> i Sylling, Lier.