Sport

Syk Kristoff mister trolig Arctic Race of Norway

Her er deltakerlisten.

SYK: Alexander Kristoff kan trolig ikke delta i Arctic Race of Norway.
  • Roy Ellingsen

Flere av de største lagene i syklingens verden stiller på startstreken når Arctic Race of Norway setter i gang torsdag.

Kristoff usikker

BMC, Katjusja, Belkin, Vacansoleil, Cofidis og Europcar, for å nevne noen, tar med seg lag til Nord-Norge. På den foreløpige påmeldingslisten, der det fremdeles kan komme endringer, er kanskje Sebastian Lander, Mikhail Ignatjev, Paul Martens og Sebastian Chavanel de største navnene, hvis vi ser bort fra nordmennene Lars-Petter Nordhaug, Alexander Kristoff og Thor Hushovd.

Kristoff er usikker med en forkjølelse og feber, melder TV 2.

– Jeg har fortsatt feber, men jeg føler meg ikke sinnssykt syk. Jeg har nesten 39 i feber, så jeg har det ikke fint. Dersom feberen ikke er ute i dag, så tviler jeg på at jeg kan kjøre. Jeg tror ikke det er lurt med tanke på resten av sesongen, sa Kristoff til TV 2mandag.

Arctic Race of Norway har trukket til seg en rekke belgiske lag, men de norske lagene er selvsagt også på plass.

Her er utøverne

Team Plussbank stiller helnorsk med Sondre Holst Enger, Andreas Erland, Bjørn Rore Nilsen Hoem, Amund Grøndahl Jansen, Thomas Larsen og Sindre Skjøstad Lunke. Joker Merida har en svensk reserve påmeldt, men om alt går som de håper, stiller Vegard Breen, Vegard Robinson Bugge, Audun Brekke Flotten, Christer Jensen, Stian Remme og Kristoffer Skjerping på startstrek for dem.

Også svenske People4You har nordmenn på listen sin. Magnus Nordahl og Jo Kogstad Ringheim er påmeldt i deres farger.

De fire siste norske lagene på startstrek er Frøy-Bianchi, Øster Hus – Ridley, Ringeriks-Kraft og Oneco.

Frøy stiller med Oddbjørn Komsten Andersen, Henrik Evensen, Sigurd Nesset, Tord André Sundhagen, Halvord Tandrevold og Trond Håkon Trondsen. Øster Hus sender Haavard Blikra, Svein Erik Bystrøm, Kristian Dyrnes, Filip Eidsheim, Fredriks Galta og August Jensen nordover.

Ringeriks-Kraft stiller et rent lag av norske nittitallister. De er Håkon Frengstad Berger, Thomas Nesset Brahushi, Marius Hafsås, Sindre Eid Hermansen, Max Emil Korner og Øyvind Lukkedal.

Siste lag ut er Oneco, som stiller Jon Einar Bergsland, Magnus Børresen, Krister Hagen, Phan Age Haugård, Øystein Stake Laengen og Andreas Landa.

Les mer om

  1. Alexander Kristoff