Sport

Rekordseier og gullthriller for Oilers

I sin 500. seriekamp for Oilers satte Christian Dahl-Andersen inn 13-0-målet 20 sekunder før slutt og sørget for rekordseier mot Kongsvinger.

Stavanger Oilers på vei mot seier mot Kongsvinger Knights
 • Kristian Oftedal Kvendseth

STAVANGER: Oilers lekte seg til 13-0 og rekordseier mot Kongsvinger på egen is. Og på Lillehammer sørget hjemmelaget for spenning om gullet.

— Det gikk som forventet. Det var dette jeg hadde forberedt meg på. Nå skal vi gjøre alt vi kan for å sikre seriegullet på Jordal, sier Oilers-trener Petter Thoresen til Aftenbladet like etter at Lørenskog sikret seieren 5-4 borte mot Lillehammer.

Spenningen var stor i Oilers-garderoben etter rekordseieren mot Kongsvinger. Da Oilers-spillerne gikk av isen etter 13-0 mot tabelljumboen var stillingen 2-4 i Kristins Hall. Så puttet Lillehammer to kjappe og kampen var plutselig vidåpen.

Ikke redd for at gullet glipper

I DNB Arena fulgte alle i Oilers-leiren kampene på diverse skjermer i hallen, men til slutt var det altså Lørenskog som rodde seieren i land og sørget for at gullkampen lever i beste velgående. Nå må Oilers vinne bortekampen mot Vålerenga lørdag for å unngå en ren seriefinale hjemme mot Lørenskog tirsdag.

— Jeg er glad for at vi har spilt to solide kamper nå, og mest opptatt av måten vi framstår på. Det er gledelig å se at det løsnet for spillerne foran mål i denne kampen, vi var gode med puck og scoret både i overtall og undertall, sier Petter Thoresen.

Han er ikke redd for at gullet nå skal glippe.

— Kampen på Jordal er det første forsøket, men vi er forberedt på at dette kan vare helt til siste serierunde. Vi skal uansett ta gullet til slutt, og denne seieren hjelper på selvtilliten, mener Oilers-treneren.

Det var ikke knyttet den store spenningen til kampen mellom topp og bunn før Oilers tok imot Kongsvinger i DNB Arena torsdag. Den 43. eliteserierunden i ishockey ble likevel svært nervepirrende for Oilers-fansen, som kunne juble for seriegull ved Lørenskog-tap mot Lillehammer.

Les også

Vi fulgte Oilers' gulljakt

Og det gikk bare åtte minutter før Oilers oppskriftsmessig tok ledelsen mot tabelljumboene. Etter flere store Oilers-sjanser i åpningsminuttene ble Tommy Kristiansen tildelt straffeslag da han ble hindret på vei mot Kongsvingers mål. Den ekspederte Oilers-løperen på lekkert vis da han rundet Knights-keeperen og satte pucken sikkert inn til 1-0 for vertene.

Utklasset fra start til slutt

Den forløsende scoringen gjorde tydeligvis godt for hjemmelaget, og snaut to minutter senere var det poengkongen Josh Soares sin tur til å få nettkjenning da han lirket pucken forbi en svært uheldig KIL-målvakt Ole Morten Furseth til 2-0 etter flott forarbeid av Mathias Trettenes og Philippe Cornet.

Les også

Oilers har ikke planlagt gullfeiring

Kongsvinger gikk fullstendig opp i liminga etter de to baklengsmålene, og snaut fem minutter før pause satte Tommy Kristiansen sin andre scoring for kvelden etter en strålende pasning fra Daniel Bøen Rokseth. Dermed sto det 3-0 til Oilers og 24-4 i skudd etter den første 20 minuttene.

Hattrick for Soares

Den andre perioden hadde bare rukket å bli 59 sekunder gammel da Josh Soares fikk pucken foran Kongsvinger-målet, lurte bortelagets back opp på Bankplassen og satte 4-0 kontakt i mål for Oilers. Jubelen hadde imidlertid så vidt rukket å legge seg i DNB Arena før meldingen om Lørenskog-scoring mot Lillehammer fikk applausen til å stilne fullstendig i Stavanger.

Oilers fortsatte likevel å kjøre fullstendig over Kongsvinger på egen is, og det så tidvis ut som om Oilers spilte hele kampen i overtall. Og etter 23 minutters spill løsnet det omsider for Petter Thoresens menn i overtall også da Philippe Cornet styrte et skudd fra Johannes Johannesen inn til 5-0.

Les også

Zuccarello hylles etter at han hjalp fan: – Jeg elsker ham

Gjestene pådro seg ytterligere to strake utvisninger, og Josh Soares kvitterte med å ordne hattrick og 6-0 for Oilers i power play allerede etter 29 minutters spill, assistert av Cornet og Kristiansen. Med halvannet minutt igjen av midtperioden måtte Peter Lorentzen sette seg i utvisningsboksen for vertene.

Kongsvinger ydmyket

Det skremte ikke Mathias Trettenes som stjal backen fra en nølende Kongsvinger-back på blålinjen, parkerte motstanderen fullstendig og løftet pucken iskaldt i nettaket til 7-0 i undertall etter 28.59. Et snaut minutt senere ville Rudolfs Balcers være med på leken. Også han satte fart fra blå, rundet keeper og scoret elegant til 8-0 åtte sekunder før pause.

Dermed vant Oilers den andre perioden hele 5-0 etter to mål i undertall i løpet av periodens siste halvannet minutt og hele 27-1 (!) i skudd på mål. Og hjemmefansen fikk mer å juble for på vei til kioskene i DNB Arena. På Lillehammer gjorde nemlig vertskapet spenningen komplett da de utlignet til 1-1 mot Lørenskog, men bortelaget svarte raskt og ordnet både 2-1 og 3-1 mens Oilers-spillerne fremdeles satt i garderoben.

Les også

Stavanger Oilers nærmer seg vinterklassiker på Viking stadion

Oilers lot seg imidlertid ikke knekke av at det ikke så ut til å bli noen gullfeiring på Tjensvoll denne torsdagen. Tommy Kristiansen ordnet 9-0 da han satte inn sin tredje scoring for kvelden i overtall etter 46.08, og bare halvminuttet senere sørget 19 år gamle Svein Petter Falk-Larssen for tosifret med sin første eliteseriescoring for Oilers.

Rekordseier i sluttsekundene

Det stoppet ikke der. Oilers lekte seg med et fullstendig utspilt og sjanseløst Kongsvinger-lag. Philippe Cornet og Johannes Johannesen la på til 11-0 og 12-0 etter henholdsvis 49.50 og 52.20, og sørget samtidig for at Oilers-tangerte sin største seiersmargin fra 13-1-seieren mot Rosenborg i 2012. Men Oilers ville ha mer og da Kongsvinger pådro seg en utvisning med halvannet minutt igjen å spille, benyttet klubblegenden Christian Dahl-Andersen sjansen. I sin 500. kamp for Oilers satte han inn 13-0 20 sekunder før slutt og sørget for rekordseier for Oilers foran 3962 tilskuere etter utrolige 74-9 i skudd på mål. Samtidig reduserte Lillehammer til 2-3 mot Lørenskog, og sørget for at kvelden fortsatt kunne ende med seriegull for Oilers.

Disse sakene er mye lest i dag:

 1. Les også

  Siem bekrefter Riise-samtaler: - Vi diskuterer hvordan han kan bli en del av norsk fotball igjen

 2. Les også

  Oppvaskmøte for Deila: - Vi må bli enige om veien videre

 3. Les også

  Bø skuffet etter VM-bronse: - Sorry, Norge

 4. Les også

  Solskjær sang Ylvis-sang foran Cardiff-spillerne

 5. Les også

  Bjørndalen får avis oppkalt etter seg

 6. Les også

  Følg Oilers - Kongsvinger og chat med vår reporter

 7. Les også

  Bandysvensken håper på nytt NM-gull

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Hvordan kunne trebroen kollapse? Dette er teoriene som diskuteres nå.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5