Sport

Trøyegrossisten Kirchen

Kim Kirchen overtok den grønne poengtrøya — og den gule ledertrøya. Dermed får Thor Hushovd bruke poengtrøya også i morgen.

Kim Kirchen nyter å få på seg den gule ledertrøyen. Nå har han også den grønne poengtrøya. FOTO: PASCAL PAVANI/AFP
  • Erlend Nesje
    Journalist

Italieneren Riccardo Ricco gikk til topps på torsdagens sjette etappe av Tour de France. Bak Ricco fulgte Alejandro Valverde og Cadel Evans.Thor Hushovd fortsetter i den grønne sprinttrøyen.

Schumacher falt

Etappen gikk fra Aigurande til Super-Besse og var på 195,5 kilometer, og det ble dramatisk. Kort før mål, på den tøffe stigningen mot Super-Besse, gikk Stefan Schumacher over ende. Dermed mistet han den gule ledertrøyen til Kim Kirchen. Kirchen har seks sekunder ned til Cadel Evans, mens Schumacher ligger 16 sekunder bak. Carlos Sastre kom inn med favorittene.— Å få en etappeseier i Tour de France er umulig om man ikke har ni gode ryttere på laget. Vi gir hundre prosent for hverandre, og nå føles det fantastisk, sa Kirchen etter målgang i Super-Besse.- Når du har den gule trøya så tenker du ikke mer på den grønne. Men i den siste uka, når jeg ikke har sjanse på gult lenger, så vil jeg konsentrere meg om grønt, fortsatte Kirchen.Nå kan det se ut som om Kim Kirchen overraskende nok seiler opp som Hushovds største konkurrent i kampen om PMU-trøya.- Kirchen kommer til å plukke flere poeng underveis og det blir viktig for Thor å vinne noen innlagte spurter, sier Hushovd trener Atle Kvålsvoll.Dermed må Crédit Agricole begynne å gjøre en jobb for å holde feltet samlet slik at ingen som stikker i brudd tar alle sprintpoengene underveis på etappene.- Det kommer til å bli kamp om trøya helt inn til Paris, tror Kvålsvoll.

- Slitedag

Som onsdag stakk tre franskmenn i brudd. Sylvain Chavanel, Freddy Bichot og Benoit Vaugrenard holdt lenge forspranget. 40 kilometer før mål måtte Vaugrenard gikk seg. Senere måtte også Chavanel slippe. Bichot kjørte alene i front inntil 13 kilometer sto igjen. Da ble han hentet inn av feltet. Til tross for flere småutbrudd, holdt feltet sammen inn.Thor Hushovd er toer i poengsammendraget – ni poeng bak Kirchen, men beholder den grønne sprinttrøyen ettersom Kirchen leder rittet og har den gule trøyen i fredagens etappe.– Det var en tøff slitedag, sa Hushovd til TV 2.

Les mer om

  1. Tour de France