Bjørnstad under par

Henrik Bjørnstad gikk en bra første-runde på Nationwide-turneringen I Georgia, USA.

Nå konstrerer Henrik Bjørnstad seg kun om å klatre på rankingen.

I dag starter Bjørnstad på hull 1 klokken 14.20 norsk tid. Bjørnstads scorekortResultater / live scoring Etter en ukes pause, jakter nok en gang Henrik Bjørnstad ranking poeng på Nationwide-Touren. Dobbel-bogey på første ni Etter tre solide par måtte Bjørnstad notere en kjedelig dobbel-bogey på hull 13, hans fjerde hull.

— Jeg følte meg ikke så komfortabel med spillet i starten. Etter hvert bedret det seg, forteller Henrik Bjørnstad til golf.no

— Jeg "shortsidet" meg selv og hadde en veldig tuff chip, derfra ble jeg litt for grådig og greide ikke få den opp på greenen. Så chip og to-putt derfra, forklarer han sin doble-bogey .

Han rettet det delvis opp med en birdie på det neste hullet, men ved runding var han likevel en over par og lå helt nede på 81. plass.

Spilte seg opp Bjørnstad spilte siste ni bogey-fri. To birdier ble notert. Han jobbet seg tilbake under par. Med en bra 71-runde, ligger Bjørnstad på en delt 40. plass.

— Jeg er veldig fornøyd med de siste 14 hullene i dag. Det var kjedelig å få en dobbel, men jeg er fornøyd med hvordan jeg snudde det derfra.

Et stykke opp Hele fem stykker deler ledelsen på seks under par. Deriblant tidligere PGA-Tour spiller Greg Owen fra England. Henrik Bjørnstad ligger fem slag bak teten.

— Det er lite stykke opp, men også et godt stykke igjen. Det skal bli fint å gå ut tidlig i morgen, litt mykere forhold og bedre greener, avslutter en blid Bjørnstad.

Med en samlet premiepott på over en halv million dollar (2,5 millioner norske kroner), får Bjørnstad igjen en god mulighet til å avansere på den viktige pengelisten. Han må være blant de 25 beste ved slutten av sesongen, for å rykke direkte opp igjen til PGA-touren. Så blodet sprutet Gateway Tour-spilleren Morten Orveland vil så gjerne spille både Nationwide- og PGA-turneringer. Men mandagskvalet til Athens Regional Foundation Classicfikk en brå avslutning.