Sport

Sverre Lunde Pedersen var overlegen i NM

– Det gir en veldig god følelse.

SUVEREN: Sverre Lunde Pedersen vant NM sammenlagt denne helgen. – Det gir en veldig god følelse, sier skøyteløperen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

 • Benedicte A. Bakken
  Benedicte A. Bakken

Sverre Lunde Pedersen vant NM sammenlagt og forsvarte dermed NM-tittelen. Etter to gode løp lørdag var forventningene til søndagens 1500- og 10.000-meter høy. Pedersen innfridde på begge løp, og tok først seieren på 1500-meteren med tiden 1.53,98, foran lagkamerat Sindre Henriksen som tok 2.-plassen med 1.54,74.

Deretter tok skøyteløperen en solid seier på 10.000-meter med tiden 14.20,78. Thomas Henrik Søfteland ble nummer to med tiden 14.33,80.

– Det ble to gode løp i dag også. Det var kanskje enda tyngre baneforhold enn i går, og jeg måtte virkelig jobbe hele veien. Vi fikk ikke noe gratis, så det var brutalt, men formen var bra, så da gikk det fint, sier Pedersen.

Les også

Pedersen: – Gir mye selvtillit og trygghet foran resten av sesongen

GODE RESULTATER: Helgens resultater i NM gir Sverre Lunde Pedersen en god indikasjon på hvor han ligger internasjonalt. Foto: PETER DEJONG / TT / NTB Scanpix

Gleder seg til fortsettelsen

Helgens prestasjoner ble en opptur for Pedersen etter den litt tunge starten på sesongen. Resultatene gir en god indikasjon på hvor skøyteløperen ligger internasjonalt.

– Det er vanskelig å sammenligne tider med de forholdene vi har hatt i helgen, men jeg ser på differansen foran de andre. Det gir gode svar i forhold til de andre konkurrentene mine internasjonalt. Nå må jeg bare bygge videre på dette og være enda skarpere i EM og VM, sier Pedersen.

Skøyteløperen ser lyst på resten av sesongen etter helgens prestasjoner.

– Det gir en veldig god følelse, og gjør at jeg føler en trygghet og selvtillit inn mot EM som blir neste løp for oss etter nyttår. Det gleder jeg meg veldig til, og det blir gøy å gå foran fulle tribuner. Jeg er i god form, og satser på å kjempe om medalje, sier Pedersen.

Fana-løper Sindre Henriksen kunne også si seg godt fornøyd etter helgens NM. Han tok 2.-plassen på 1500-meter og 5. plass på 10.000-meter, og ble dermed nummer to sammenlagt.

 1. Les også

  Gjesdal: - Vi er bedre enn jeg hadde forventet

 2. Les også

  Endelig fikk Bjørnar Neteland det han har lengtet etter

 3. Les også

  Tviberg: - Jeg er veldig fornøyd

 4. Les også

  NM-gull til suverene Lunde Pedersen

Les mer om

 1. Sverre Lunde Pedersen
 2. Skøyter

Flere artikler

 1. SPORT
  Publisert:

  Lorentzen vant verdenscupen etter hjelp fra Pedersen

 2. SPORT
  Publisert:

  Sverre Lunde Pedersen etter dobbeltseier: – Jeg har fått gode svar, noe helt annet enn på samme tid i fjor

 3. SPORT
  Publisert:

  Fana gjorde nesten rent bord i skøyte-NM

 4. SPORT
  Publisert:

  Rekord for Lorentzen under NM: – Dette lover godt

 5. SPORT
  Publisert:

  Pedersen: - Skuffende og frustrerende

 6. SPORT
  Publisert:

  Pedersen: – Gir mye selvtillit og trygghet foran resten av sesongen