Sport

Ndure-dom får ingen sportslige konsekvenser

Uansett hva som skjer vil ikke saken og dommen få noen sportslig betydning for ham.

Jaysuma Saidy Ndure har anket dommen.

Sprinteren Jaysuma Saidy Ndure (32) er dømt til 75 dagers fengsel etter at han er kjent skyldig i å ha utøvd vold mot sin tidligere samboer.

— Dette får ingen konsekvenser innenfor friidretten. Her er det snakk om en sak som har skjedd utenfor idretten, og det er ingen tradisjon i norsk idrett for at denne type saker får følger for dem det gjelder. Det er nok å vise til Northug-saken i så måte, sier presidenten i Norges Friidrettsforbund, Tore Hordnes, til NTB.

Bakgrunn:

Les også

Ndure dømt til 75 dagers fengsel for vold mot samboeren

Han er helt klar på at Jaysuma Saidy Ndure kommer til å få samme behandling og oppfølging som alle andre norske eliteutøvere og OL-kandidater.

Det samme sier Ndures advokat Mette Yvonne Larsen.

— Ankebehandlingen finner sted utpå høsten, og dette får ingen konsekvenser for Ndure, skriver Larsen i en SMS til NTB torsdag.

Dommen er ikke rettskraftig i og med at Ndure anket umiddelbart etter at den ble avsagt.

— Nå håper vi i idretten å bidra til at Jays (Ndure) får riktig fokus i tiden framover, slik at han kan legge denne triste saken bak seg. Det er en veldig lei sak for begge parter, mener Hordnes.

Han legger til at idretten har sterke tradisjoner for å hjelpe folk som er kommet litt skjevt ut og har problemer, så Ndure kan regne med full oppbacking fra friidretten etter denne triste saken.

Han holder de norske rekordene på både 100 og 200 meter og satser for fullt fram mot OL i Rio som starter 5. august og avsluttes den 21. Friidretten står på OL-programmet de siste ni dagene av lekene og skal gå på João Havelange stadion i Maracana-området. (©NTB)

Har du fått med deg disse sakene?

Les også

  1. FIS-sjef savner mer show fra Johaug og Sundby

  2. Sundby fikk ordre om ikke å gå fra Northug

  3. Derfor har Norge bare to jenter til start søndag

  4. Riise holdes på pinebenken: - For en strålende dag dette blir

  5. Aktor vil ha seks måneders fengsel for Ndure

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Jaysuma Saidy Ndure