Ble Nærbø-toppscorer uten å spille – klarte ikke å forhindre tap

En skadet Steffen Stormo Stegavik entret kun banen for å ta straffekast i kampen mot Lillestrøm.

 Steffen Stormo Stegavik (t.h.) tok syv straffer i bortekampen mot Lillestrøm.
  • Anders Boine Verstad

Lillestrøm–Nærbø 28–22 (Aftenbladet):

Kampen skulle være en enkel topoenger, men slik endte det ikke.

Med det kan det virkelig gå mot en thriller i slutten av årets 1. divisjon for håndballguttene fra Nærbø.

Syv runder før slutt er de fortsatt to poeng foran årets argeste konkurrent St. Hallvard, og på den trygge annenplassen som kvalifiserer til direkte opprykk.

– Dette var en svak dag. Vi jobbet og prøvde så godt vi kunne, men vi manglet noen prosent på tilstedeværelse, innsats og vilje, sier Nærbø-trener Rune Haugseng til Aftenbladet etter kampen.

Trener Rune Haugseng gikk på et bittert bortetap mot Lillestrøm. Her fra G20 finalen i cupen mellom Haslum og Nærbø i Oslo Spektrum, hvor Nærbo trakk det lengste strået.

Ble toppscorer uten å spille

Selv om det til tider var flere måltørker i kampen var det en person som hadde alt annet enn mangel på mål i dagens kamp, og det uten å spille ett eneste minutt på banen.

Straffetaker Steffen Stormo Stegavik banket inn samtlige syv mål på like mange forsøk. Men dette var også det eneste han gjorde søndag.

På grunn av en skade i leggen var han kun inne på banen for å ta straffene.

– Han gjorde den jobben han skulle gjøre i dag, sier trener Haugseng.

Ellers var ikke uttellingen til Nærbø noe voldsomt å skryte av. Ved sluttsignalet hadde de tilsammen 21 bom på 43 sjanser.

Etter kampen pekte treneren på gutter som ikke var helt påskrudd, men dette innrømmet han at var en dårlig begrunnelse.

– Vi får ikke den troen på at vi skal klare å snu kampen, dermed ender det slik, sier Haugseng.

Les også

Les om den forrige kampen: Nytt Nærbø-ess i kampen om opprykk

Måltørke ved flere anledninger

De første to minuttene i kampen ble Nærbø overkjørt av Lillestrøm, og hjemmelaget ledet med tre mål. Preben Leander Nord-Varhaug fikk ikke en god start på bortekampen og klarte ikke å få ballen i mål på de tre første forsøkene.

Etter noen fatale åpningsminutter fikk de derimot opp farten. Ved ni spilte minutter scoret Nærbø fire på rappen, men før pause stoppet det opp. Da ble det ingen mål på 10 minutter for guttene fra Jæren.

Les også

Nærbøgutt kåret til den mest verdifulle spilleren i de fire NM-finalene

Ut i starten av andre omgang fortsatte måltørken. Nye syv minutter uten mål sørget for at hjemmelaget hadde fått en firemålsledelse.

Etter å ha fått orden på målproblemet klarte de derimot å nærme seg Lillestrøm. Med ti gjenstående minutter var de kun to mål bak, og hjemmelaget valgte å ta timeout.

Denne var til nytte for Lillestrøm, som klarte å sikre seg to poeng - mens Nærbø skapte enda mer spenning før de syv siste serierundene.