Sport

Medaljedrømmen brast for Norge: - Nå er det så utrolig kjipt

Kroatia var klart best i bronsefinalen.

Ole Erevik spilte en god kamp, men det ble med drømmen om medalje for Norge.
  • Sindre Trygsland
  • Mats Birkelund Slaastad

NORGE — KROATIA 24-31 (11-15):

OSLO/KRAKOW: Norge var bare sekunder unna EM-finale mot Tyskland. Søndag ble det en ny nedtur da de norske herrene tapte bronsefinalen mot Kroatia.

Mesterskapet har gått over all forventning for Norge. Mye av æren skal landslagssjef Christian Berge ha. Han var tydelig sliten da han møtte pressen etter Kroatia-tapet.

Skuffet og stolt

— Jeg må sette meg ned litt med en gang jeg, for nå har jeg vært på autopilot frem til nå. Nå skal det bli deilig å sette seg i garderoben og åpne en øl, for det skal jeg. Så skal jeg skryte litt av guttene, sier Berge.

Selv om han var skuffet over at medaljen glapp, er han først og fremst stolt over det et ungt lag har levert i Polen.

— Vi er unge og vi er litt urutinerte. Vi trenger den erfaringen med å spillle de kampene her. Og så velger jeg å være grisestolt over dette, for det er jeg. Spillerne har spilt med hjertet langt utenfor drakten og de har vært vanvittig bra, sier Berge.

Sander Sagosen spilte finalen med et lite brudd i hånden, som han pådro seg i semifinalen mot Frankrike. Han forteller om store smerter i hånden, men understreker at det ikke var noe farlig å spille med.

Les mer om skaden her:

Les også

Norges stjernespiller har spilt med brukket hånd

20-åringen var en slagen mann etter at medaljen røk, men gledet seg over et imponerernde mesterskap.

— Vi turte så vidt å drømme om OL-kvalik før mesterskapet. Vi har prestert over all forventning og alle forutsetninger. Det har vært et fantastisk mesterskap og en fantastisk læring. Vi er en ung tropp, som senere skal stå med den gjeveste medaljen rundt halsen, sier Sagosen til TV 3. — Nå er det så utrolig kjipt. Vi kjempet godt, men det holdt ikke helt inn. Vi har gjort et fantastisk mesterskap, så det er mye vi kan bygge videre på, sier Kent Robin Tønnesen til VG TV.

Håndballherrene har fått mange nye tilhengene de siste ukene. Statsminister Erna Solberg tok til Twitter for å rose lagets innsats.

— Vi rotet oss bort

Medaljehåpet forsvant langt på vei i løpet av andre del av i 1.-omgangen.

Kroatia utnyttet elleve norske angrep uten uttelling (skuddbom, tekniske feil og bortkastede baller) og gikk fra 6-6 til 10-6 før det sto 15-11 ved pause.

— Vi møter et tøft lag. De var hakket opp fra gruppespillet, men vi roter det bort med enkle feil. De straffet oss knallhardt, sier Sagosen til TV 3. Norge kjempet seg tilbake og var oppe på 17-17 etter en meget god start i andreomgangen.

De norske spillerne måtte jage hele veien og klarte ikke mer da alt skulle avgjøres.

Kroatia fikk dermed revansj for 31-34-tapet i gruppespillet.

— Vi kommer bak og blir jagende hele tiden. Det bærer kampen preg av, sier Berge.

Sander Sagosen spilte bronsefinalen med brudd i hånda.

Nye, viktige kamper venterTidligere søndag var de norske gutta meget uheldig i trekningen av VM-kvalifiseringen. Slovenia, sammen med Serbia den verste motstanderen, kom opp av bollen.

Slovenerne klarte blant annet 24-24 mot EM-finalist Spania i Polen. Det er trolig en 55-45-sjanse om de norske gutta går videre eller ikke.

Norge har bommet i de to foregående VM-kvalifiseringene.

Fredag tapte Norge semifinalen med 33-34 i ekstraomganger i en dramatisk kamp mot Tyskland.

Avgjørelsen kom fire sekunder før slutt, og kampen endte med at Norge først leverte en protest for så å trekke den tilbake.

EM har tross den tøffe avslutningshelgen, vært en skikkelig opptur. TV-tallene er meget solide, Sander Sagosen har hatt steget til en internasjonal playmaker av klasse og selvtilliten er stor i Norges tropp.

Men nå kommer en ny hverdag. Der skal laget til Christian Berge ut i en form for forsvarsposisjon. Motstanderne kommer i hvert fall ikke på noen måte til å ta lett på Norge.

OL-kvalifiseringen (fire lag i puljen, de to beste videre) spilles i april. VM-billettene deles ut med dobbeltkamp i juni.

Der avslutter Norge med hjemmekamp til slutt. Det er i hvert fall en liten fordel.

Les også

  1. Slik ble Sander (20) EMs beste midtback

  2. Norge kan få Slovenia i VM-kvalifisering

  3. Kjelling fryktet å bli invalid etter skrekkskaden i fjor

Les mer om

  1. Håndball
  2. Herrelandslaget håndball