Sport

Sluttspurt sikret finaleplass for Brun og Strandli i ro-VM

Finaleplassen så ut til å glippe for Kristoffer Brun og Are Strandli i lettvekt dobbeltsculler i ro-VM, men en flott sluttspurt sikret avansementet.

TIL FINALE: Are Strandli (til v.) og Kristoffer Brun er klare for VM-finale i lettvekt dobbeltsculler. Foto: Bàlint Czucz, NTB scanpix

 • NTB

Det gjør også at Norge er sikret en plass i OL i denne båttypen. VM-gullduoen fra 2013 lå innledningsvis like bak Tyskland og Australia, men fikk etter hvert trøbbel da Irland satte fart. Da 500 meter gjensto, lå nordmennene halvannet sekund bak ledende Australia.

Les også

Norske medaljehåp videre i VM etter trøblete start

Les også

Helseth, Tufte og co. mistet finaleplassen i VM med tre tideler - får ny sjanse

Men da det gjaldt som mest, skrudde Brun og Strandli på turboen i likhet med irene og tyskerne. Australia klarte ikke å svare på angrepet, og dermed var det til slutt Tyskland, Irland og Norge som skulle gjøre opp om topp tre-plasseringene som ga finaleplass.

Den kampen gikk Irland seirende ut av like foran Tyskland, mens Norge ble nummer tre. Dermed skal Brun og Strandli kjempe om VM-gull lørdag.

Trøblete VM-start

I det andre heatet avanserte Italia, Spania og Polen.

Brun og Strandli gikk til kvartfinalen via oppsamlingsheatet mandag etter at de kom på en skuffende 4.-plass i forsøksheatet dagen før. VM-innledningen var trøblete for de norske gutta etter at Strandli ble rammet av magetrøbbel før forsøksheatet.

Onsdag ble semifinalebilletten sikret med en 2.-plass like bak Italia.

Ingen finale for Tufte & Co.

31 hundredeler var det som manglet for den norske dobbeltfireren bestående av Olaf Tufte, Erik Solbakken, Martin Helseth og Oscar Stabe Helvig i torsdagens semifinale.

Olaf Tufte, Erik Solbakken, Martin Helseth og Oscar Stabe Helvig kjemper for en plass i VM-finalen og OL-billettt. Foto: Bàlint Czucz / NTB scanpix

Kvartetten fikk en dårlig start, men hentet seg gradvis oppover. Likevel klarte det norske laget ikke å sikre topp tre-plassering som ville gitt finaleplass, samt en norsk OL-plass i øvelsen.

Tiden 5.38,27 er derimot den raskeste tiden over 2000 meter for en norsk båt noensinne.

Selv om finaledrømmen ble knust, lever drømmen om OL-plass enda. De to beste i lørdagens B-finale gir også nasjonen sin en plass i neste års olympiske leker.

Nederland vant Norges heat klart foran Tyskland og Kina. Også Italia, Polen og Australia fra det andre heatet er klare for finale i øvelsen.

Finalene i ro-VM finner sted fredag, lørdag og søndag. Mesterskapet arrangeres i Østerrike.

(©NTB)

Les mer om

 1. Roing
 2. Are Strandli
 3. Kristoffer Brun

Relevante artikler

 1. SPORT
  Publisert:

  Brun og Strandli kontrollert til VM-kvartfinale

 2. SPORT
  Publisert:

  Norske favoritter i VM-trøbbel etter mageproblemer

 3. SPORT
  Publisert:

  Norske medaljehåp videre i VM etter trøblete start

 4. SPORT
  Publisert:

  Norges beste fikk svi i VM-finalen: – En ulempe før start

 5. SPORT
  Publisert:

  Bølger skapte kaos da Brun og Strandli kom på pallen

 6. SPORT
  Publisert:

  Dette skjer i VM i dag