Herrem tatt ut i Norges bruttotropp til EM: – Ting har falt på plass

Norges bruttotropp på 28 navn ble lagt ut på nettsidene til Det europeiske håndballforbundet (EHF) tirsdag.

Camilla Herrem er tatt ut i Norges bruttotropp til EM.

Norges bruttotropp på 28 navn ble lagt ut på nettsidene til Det europeiske håndballforbundet (EHF) tirsdag. Blant de 28 er navnet til Sola-spiller Camilla Herrem.

– Det er veldig kjekt. Nå gjelder det bare å komme med blant de siste 16, sier Herrem.

I juli ble Herrem og Steffen Stegavik foreldre til den lille gutten Theo. Siden seriestarten i september har Herrem storspilt for Sola i 1. divisjon. Laget har tatt seks seire av seks mulige i serien og har tatt seg til semifinalen i NM.

Herrem har ikke lagt skjul på at hun ønsker å være med til EM, og forteller at hun har gjort, og fortsatt gjør, alt hun kan for å sikre seg plass i troppen.

– Jeg føler meg ganske bra, og opplever at ting har falt på plass. Jeg er der jeg skal være fysisk, sier Sola-spilleren som blant annet har trent med eliteserielaget, Nærbø, hvor ektemannen spiller.

Hun har også fulgt et spesieltilpasset treningsprogram utarbeidet av Olympiatoppen for å trene seg tilbake til EM-form etter at hun ble mor i sommer.

Sulland-comeback

Linn Jørum Sulland kan gjøre Norge-comeback. Hun er blant spillerne landslagssjef Thorir Hergeirsson vurderer å ta med til håndball-EM i desember.

Sulland har ikke spilt for Norge de to siste årene. Hennes forrige mesterskap var da det ble norsk VM-gull i 2015. Året etter var hun skadd og gikk glipp av OL.

Det var ikke uventet at Vipers-stjernen kom med i bruttotroppen. Nora Mørk er satt på sidelinjen i lang tid etter nok en kneoperasjon. I tillegg er Stine Skogrand gravid og tar ikke del i Frankrike-EM før jul.

Les også

For seks uker siden ble hun mor. Lørdag var Herrem tilbake på banen igjen

Thorir Hergeirsson har med Linn Jørum Sulland i Norges bruttotropp til håndball-EM. Sulland har ikke spilt en landskamp siden sommeren 2016.

Kuttes ned til 16

Flere håndballeksperter stusset på at hun ikke var med i VM-troppen i fjor eller ble hentet inn i løpet av mesterskapet. Der tapte Norge finalen mot Frankrike etter en sjelden tam norsk kamp.

– Vi har i den senere tid valgt å jobbe med spillere også med tanke på framtiden. Det betyr ikke at en spiller som Linn kan ikke kan være del av en framtid med litt kortere perspektiv, forklarte Hergeirsson.

Den endelige EM-troppen offentliggjøres 6. november. Da kuttes listen ned til 16 navn. Rett før EM spiller Norge tre kamper på hjemmebane mot Ungarn, Danmark og Frankrike.

Europamesterskapet går i Frankrike. Norge åpner 1. desember.

Dette er Norges bruttotropp:

Målvakter: Katrine Lunde, Silje Solberg, Emily Stang Sando og Kari Aalvik Grimsbø.

Utespillere: Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal, Amanda Kurtovic, Emilie Hegh Arntzen, Silje Waade, Linn Jørum Sulland, Henny Reistad, Jeanett Kristiansen, Tonje Enkerud, Moa Høgdahl, Emilie Christensen, Helene Fauske, Ingvild Bakkerud, Marta Tomac, Kari Brattset, Heidi Løke, Vilde Ingstad, Vilde Johansen, Sanna Solberg, Camilla Herrem, Thea Mørk, Marit Røsberg Jacobsen, Malin Aune og Maja Jakobsen.