Svensk bokser: - Brækhus kommer til å kjøre over Svensson

Dette tror svenskene om boksekampen mellom Brækhus og Svensson.

Klara Svensson er klar for kamp mot Cecilia Brækhus.

Mandag kom nyheten om at Cecilia Brækhus skal gå i ringen mot svenske Klara Svensson. Første kamp i Norge etter opphevelsen av forbudet mot proffboksing gikk i Oslo, men nå er planen at Brækhus skal kjempe på hjemmebane i Bergen.

LES OGSÅ:

Les også

Brækhus gir opp OL-drømmen

Klara Svensson og Mikaela Laurén møttes tidligere i høst i ringen. Da var det Svensson som viste seg å være sterkest, og ble dermed den naturlige utfordreren til Brækhus. Laurén har møtt begge bokserne, og holder Brækhus som soleklar favoritt.

— Cecilia kommer til å kjøre over Klara. Det er to teknikere som møter hverandre, ingen av dem har et virkelig hardt slag. Det kommer til å bli en kjedelig match, veldig teknisk. Men Cecilia er alt for kjapp og teknisk. Klara har fem prosent sjanse, det krever et heldig slag, sier Laurén til Expressen.

STATSMINISTEREN PÅ PLASS: Erna Solberg hyllet Cecilia Brækhus etter den historiske VM-kampen på norsk jord mot franske Anne-Sophie Mathis.

— Tøff nok til å ta hvem som helst

Den tidligere svenske bokseren Paolo Roberto har tro på at Svenssons muligheter til å overta mesterskapsbeltene. Han trodde at hun kom til å bli slått av Laurén, men ble overrasket over at hun sto i mot.

— Hun har vist at hun er tøff nok til å ta hvem som helst. Ingen av dem er noen knockout-dronning, så det kommer til å avgjøres på selve boksingen, og der har Klara alle muligheter, sier Roberto til Expressen.

LES OGSÅ:

Les også

Brækhus møter svensk bokser til vinteren: - Hun kan ikke felle meg

Han hyller Svensson for at hun velger å ta en tøff match, og ikke velge noen lettere kamper for pengenes skyld.

— Hun kunne tjent litt penger og solt seg i glansen av beltet sitt og seieren. Det gjør hun ikke, men går for den tøffeste kampen som finnes. Det fortjener hun respekt for. Jeg holder Klara som favoritt, men det blir en tøff kamp, sier Roberto til Expressen.

LES OGSÅ:

Les også

«Cecilia Brækhus-gallaen viser bare idrettens dobbeltmoral»

— Logikk og proffboksing hører ikke alltid sammen

Aftonbladets kommentator Stefan Alfelt holder Brækhus som favoritt .

— Ingen logikk sier annet enn at hun vinner sin 30. seier på rad, men logikk og proffboksing hører ikke alltid sammen. I Bergen vil alle se byens dronning slå en svenske, skriver han i en kommentar.

Klara Svensson selv mener kampen er timet perfekt.

— Jeg har troen på mine sjanser, ellers hadde det vært merkelig å si ja til kampen. Det er perfekt timing, jeg har aldri kjent meg så bra, sier hun til Aftonbladet.

LES OGSÅ:

Les også

Solberg slår tilbake etter kritikken: - Helt legitimt å hylle Brækhus