Ny Oilers-spiller på landslaget

Arbeidsjernet Tommy Kristiansen (25) får sjansen.

FÅR SJANSEN FOR NORGE: Oilers-spiller Tommy Kristiansen er tatt ut i landslagstroppen til firenasjonersturneringen i Stavanger.

Arbeidsjernet Tommy Kristiansen blir den sjette Oilers-spilleren i den norske landslagstroppen som møter Frankrike, Latvia og Danmark i firenasjonersturneringen på hjemmebane i DNB Arena førstkommende fredag til søndag.

Forfall fra Mathis Olimb og Mats Rosseli Olsen gjør at Tommy Kristiansen blir innkalt.Hele troppen samles i Stavanger tirsdag.

Fra før har det vært klart at Ruben Smith, Mathias Trettenes, Dennis Sveum, Christian Dahl-Andersen og Kristian Forsberg alle skal representere Norge under samlingen i Stavanger. Fem Oilers-spillere på landslaget samtidig var rekord for de regjerende seriemesterne. Nå er det altså klart at Tommy Kristiansen også får sjansen, og at han dermed blir Oilers’ sjettemann i troppen.

Kristiansen har vist svært gode takter den siste tiden, og gjorde en solid innsats også mot Kongsvinger lørdag, da han noterte seg for to scoringer i 8-2-seieren på egen is. Kristiansen står med 15 poeng på 16 kamper for Oilers i eliteserien så langt denne sesongen, fordelt på ni mål og seks målgivende pasninger, og har også sterke +16 i statistikken.

25-åringen fra Sarpsborg står med 36 A-landskamper, men har ikke fått mye tillit av landslagssjef Roy Johansen de siste par sesongene. I sin andre sesong i Oilers-drakten er imidlertid løperen virkelig i ferd med å finne tilbake til god, gammel form.

— Jeg er veldig fornøyd med sesongen så langt, og synes jeg presterer mye bedre enn i fjor. Jeg må gjøre mye av drittarbeidet, men får gode tilbakemeldinger fra trenere og medspillere, og synes det er deilig å spille hockey for tiden. Selvtilliten er absolutt på topp både for meg og laget, sa Kristiansen til Aftenbladet etter seieren mot Kongsvinger lørdag.

Nå får han altså lønn for strevet.

Fakta

Firenasjonersturnering i Stavanger

Torsdag 15.00: Danmark – Latvia

Torsdag 19.00: Norge – Frankrike

Fredag 15.00: Frankrike – Danmark

Fredag 19.00: Norge – Latvia

Lørdag 13.00: Latvia – Frankrike

Lørdag 17.00: Norge - Danmark