Sport

- Skulle gitt meg før

Jack Nicklaus ser tilbake på en fantastisk karriere som gjør at han blir sett på som tidenes kanskje beste golfspiller — til tross for Tiger Woods sin dominanse.

Jack Nicklaus holder seg i disse dager til oppvisningsturneringer. Her fra Pro-Amen til The Memorial, en turnering han selv arrangerer.

  • Petter Bøifot

Jack Nicklaus (67) satte punktum for sin fantastiske karriere da British Open ble spilt på St. Andrews i 2005. 67-åringen står med 18 seire i Majors, noe som fortsatt er rekord. Og selv om han var ute av stand til å konkurrere de siste årene, var han fortsatt en meget populær figur.

— Konkurranse driver meg

— Jeg spilte nok fem år for lenge, sier Nicklaus i et intervju med CNN i dag. - Konkurranse er det som driver meg. Når jeg ikke kan, hvorfor gjøre det? Nicklaus bruker nå mye av tiden sin til å designe baner verden over. - Det er konkurransen min nå, å produsere best mulig for mine klienter, sier han.

Tjente «småpenger»

Nicklaus vant 73 turneringer på PGA-touren i karrieren, og spilte inn snaut 35 millioner kroner - småpenger i forhold til hva spillerne tjener i dag. Vinneren av høstens sluttspill i FedEx Cup vil tjene nesten dobbelt så mye bare på det, i tillegg til turneringene som spilles hver uke. - De måtte legge så mye på bordet for å få de beste til å spille på den tiden av året. De sier «vi vil ha Tiger (Woods), Phil (Mickelson), Ernie (Els), Retief (Goosen) og Vijay (Singh) til å spille i disse turneringene.» - Når de legger ti millioner dollar på bordet, tror jeg de fleste kommer til å spille. Så de når målet sitt gjennom pengepremier. I Nicklaus sine glansdager ble han sett på som tidenes beste spiller selv om han hadde en sterk rivalisering med blant annet Arnold Palmer og Gary Player.

- Tiger i egen klasse

Tiger Woods dominerer nå sporten, og selv om nivået på golf er høyere enn noensinne, er det ingen som klarer å utfordre ham over en hel sesong. - Jeg tror man kan si at Tiger er i en klasse for seg, over det jeg var eller noen andre. Han dominerer nå, og de andre spillerne klarer ikke å matche det nivået mine rivaler holdt. Nicklaus har mye av æren for at golf er så populært som det er. Nå jobber han blant annet med å spre golfen til steder der det ikke spilles. - Vi bygger baner i land der anleggene ikke er bra nok til å få frem spillere som kan delta på touren. Med en kvalitetsbane kan unge oppdage sporten og jeg har muligheten til å forme et lands fremtid innen idretten, sier Nicklaus. Intervjuet er hentet fra CNNs Living Golf som sendes den første lørdagen i måneden klokken 13.30 og 19.30.

Les mer om

  1. Golf