Fikk svarene

Marit Breivik fikk de svarene hun trengte i Frankrike. Turneringsseier og håndballjentene kommer til å spille om medalje i EM!

Alt går på skinner for Kristine Lunde og de norske håndballjentene som reiser til Sverige som EM-favoritter etter helgens seier.

Frankrike-Norge 22-26 Mens problemene tårnet seg opp for Marit Breivik og Thorir Hergeirsson før VM i St. Petersburg i år, går det meste på skinner før EM i Sverige. Det er skader, men i år er det ikke nøkkelspillerne som er rammet.Et VM uten Gro Hammerseng, Katja Nyberg, Linn-Kristin Riegelhuth og Vigdis Hårsaker kunne ikke gå bra. Et EM uten Marianne Rokne, Kjersti Beck og Camilla Thorsen kommer til å gå bedre. Skjønt, Thorsen kan bli klar.

Nye stjerner.

I Paris viste keeper Kari Aalvik Grimsbo og strekspiller Marit Malm Frafjord at de skal ha EM-plass. Ja, Malm Frafjord er så langt årets funn på landslaget. Etter to bom i starten i går, satte hun de fire neste og skaffet en straffe i innspurten.I går skulle også stortalentet Gøril Snorroeggen overbevise om sitt EM-kandidatur. Men det meste gikk galt da hun skulle overta styringen på 10-4 til Norge.Det ble i stedet 11-11 da Gro Hammerseng, Kristine Lunde og en stadig bedre Karoline Dyhre Breivang ble tatt av banen.Men til tross for klisterføre for Snorroeggen er hun en type som ikke er redd for å ta tak. Kan hun glede seg til kjöttbullar i Göteborg hun også?— Gøril var nok litt for anspent. Hun er ikke helt i gang igjen etter skadene sine, men helt klart en spiller for fremtiden, sier Marit Brevik, som ikke vil røpe om fremtiden begynner allerede i EM.

Tok pokalen.

Med seieren over Frankrike foran øynene på 3300 tilskuere i Halles Georges Carpentier, tok Norge sin tredje seier på rad i turneringen Ile de France.Norge har bare tapt én av sine 12 siste kamper mot neste års VM-verter og var bare en kort periode i trøbbel i går. Etter til sammen 45 tekniske feil på de to første kampene, hadde nemlig jentene på egenhånd tatt initiativ til å rydde opp på roterommet i går.- Det gikk noe bedre, men vi gjør fortsatt for mange feil. Likevel har jeg fått endel gode svar. Karoline (Dyhre Breivang) og Linn-Kristin (Riegelhuth) har viste seg som de beste toerne (nest ytterst) i forsvar - og Katja kan også være en god toer. På treerplass (i midten) har vi mange, sier Marit Brevik.- Hvor trykker skoen mest?- Vi skal jobbe mer med å få brukt potensialet vårt på kontringene og bli bedre i overtall. Der er vi for utålmodige, mener landslagssjefen.Som likevel dro hjem med gigantpokalen til odel og eie. Klokken 12 i dag skal Marit Breivik ta ut sine 16 EM-spillere. 24 kan meldes på, og det er også lov å bytte to spillere underveis, så alt er ikke spikret, men disse får trolig klarsignal i dag: Keepere: Kristine Lunde, Kari Aalvik Grimsbo og Terese Pedersen. Strekspillere: Else-Marthe Sørlie Lybekk, Marit Malm Frafjord og Elisabeth Hilmo. Høyrekanter:Ragnhild Aamodt og Vigdis Hårsaker. Venstrekanter:Kari Mette Johansen og Anne Kjersti Suvdal/Camilla Thorsen. Høyrebacker: Linn-Kristin Riegelhuth og Karoline Dyhre Breivang. Midtback:Gro Hammerseng. Venstrebacker: Katja Nyberg, Kristine Lunde og Anette Hovind Johansen. Av dem som var med til Paris, kan de spøke for høyrekant Tonje Nøstvold og Gøril Snorroeggen. Av hjemmesitterne ligger Linn Jørum Sulland og Camilla Herrem nærmest å bli tatt ut hvis det oppstår skader frem til EM-start 7. desember.