Sport

Fyllingen utklasset Falk Horten - vant med hele 15 mål

Vartet opp med storspill i Sotra Arena.

Odd Nerbø Foto: Marius Ferkingstad avanserer mot mål under kampen mot Falk Horten.

  • Magnus Wikan

FYLLINGENBERGEN - FALK HORTEN 31–16 (17–8)

SOTRA ARENA (bt.no): Etter å ha tapt mot tabellnabo ØIF Arendal forrige helg, var det et reansjelystent FyllingBergen-lag som tok imot dumpekandidat Falk Horten i Sotra Arena søndag.

Og det syntes, for foran strilepublikummet vartet bergenserne opp med festspill. En forrykende første omgang sørget for at Fyllingen ledet med hele ni mål til pause - allerede da var kampen så godt som avgjort.

I annen omgang hadde hjemmelaget, som lot flere unggutter prøve seg, få problemer med å holde forspranget ved like, og vant til slutt 31–16.

STORSPILTE: Fyllingen-keeper Kristijan Jurisic stengte igjen målet mot Falk Horten. Foto: EIRIK BREKKE

Avgjort tidlig

Foran langt flere tilskuere enn det Fyllingen er vant med på sine hjemmekamper, så bergenserne særdeles inspirerte ut i innledningen. Og han som tilsynelatende var aller mest skjerpet, var mannen i grønt helt bakerst.

Målvakt Kristijan Jurisic vartet opp med flere gode redninger, og var en viktig bidragsyter til at Fyllingen ledet 7–3 etter tolv minutter.

Men det var ikke bare målvaktspillet som ga Sotra-publikummet grunn til å juble, for også utenfor egen målgard var Fyllingen gjestene overlegne. I forsvar hadde de full kontroll på hortenserne, og i angrep rant målene inn.

Iben René Hvidsten kontret inn 14–4 etter 20 minutter. På snaue åtte minutter hadde femmålsledelsen hadde vokst til en timålsledelse.

Like før pause spiste gjestene ett mål inn på forspranget. Lagene gikk i garderoben på stillingen 17–8.

Les også

«Det lukter ikke mål av Brann, men Børven kan bli en favoritt»

Sirkusredning

Det nedrykstruede bortelaget holdt bedre følge med Fyllingen innledningsvis i den andre omgangen, uten at de klarte å redusere avstanden mellom tallene på resultattavlen.

For da Fyllingen først kom i gang etter hvilen, var det festhåndball de serverte strilene på tribunen. Keeper Jurisic seg først frem med en redning man kunne betalt for å se på sirkus, da han stoppet et skudd fra å gå i krysset med foten (!), mens Håkon Gjerstad fulgte opp med å øke ledelsen til 22–10 med en vakker flyver minutter senere.

Mot slutten av kampen ga Fyllingen-trener Vidar Gjesdal flere av troppens yngre representater sjansen til å vise seg frem, men Falk Horten kom ikke stort nærmere av den grunn.

Fyllingen vant 31–16.

Les mer om

  1. Fyllingen