Hodet til Oilers-helten holdt på å eksplodere

Stavanger-gutten Mathias Trettenes (20) fikset festen mot VIF.

KJEKT: Mathias Trettenes tror man skal lete lenge for å finne en kjekkere måte å tilbringe lørdagen på.

Han var på alles lepper etter 3-2-seieren mot Vålerenga foran en fullsatt DNB Arena lørdag. Fra å ha vært et ungt og lovende lokalt talent, har Mathias Trettenes fått sitt definitive gjennombrudd som Oilers-spiller denne sesongen. I klassikeren mot VIF scoret han den viktige utligningen til 1-1, før han sikret seieren for hjemmelaget med den nydelige 3-2-scoringen åtte minutter før slutt.

— Det var selvfølgelig veldig kjekt å score to ganger foran dette publikummet. Det er definitivt noe av det største jeg har opplevd som hockeyspiller, og du skal lete lenge for å finne en kjekkere lørdag, sier Trettenes til Aftenbladet.

Bestemannspris

Med sin utrettelige innsats og sine to scoringer ble han også belønnet med bestemannsprisen foran den elleville hjemmefansen. Men Trettenes tar ikke av.

— Jeg føler at vi får det bra til i rekka vår for tiden. Christian Dahl-Andersen og Rudolfs Balcers la ned en fantastisk innsats og serverte meg pucken på blank. Det var bare å sette den i mål, sier 20-åringen, som innrømmer at hodet hans holdt på å eksplodere da han så at 3-2-målet gikk inn.

Dveler ikke

Men Stavanger-gutten tillater seg ikke å dvele lenge ved seieren over VIF.

— Dette gjør selvsagt noe for selvtilliten både for laget og meg personlig, men nå legger vi dette bak oss retter vi blikket mot tirsdagens viktige Champions Hockey League-kamp, sier Mathias Trettenes.

Da kommer den sveitsiske storklubben SC Bern på besøk til Oilers. Det kan bli nok en kveld for historiebøkene i Stavanger.