Frykter ikke trafikk-kaos når landslaget kommer til Sotra Arena

Men noen forholdsregler bør man ta, råder arrangøren.

HÅNDBALLFEST: Sotra Arena er klar for nok en håndballfest når håndballherrene kommer på besøk 5. til 8. april.
  • Benedicte A. Bakken

– Det fungerte så steike bra sist, at vi har holdt på samme systemet.

Det sier daglig leder i Sotra Sportsklubb, Dan Christensen før Gjensidige Cup braker løs torsdag til og med søndag.

I november i fjor var det det kvinnelandslaget som gjestet Sotra Arena til stor suksess for sportsklubben. Samtlige dager var det full hall, som tilsvarer 4000 mennesker.

Når herrelandslaget nå kommer på besøk, er det ventet samme publikumsoppmøte.

– Kampene i helgen er helt utsolgt, men torsdag er det fremdeles et par hundre billetter igjen, sier Christensen.

Beregn god tid torsdag!

I år som i fjor vil det være shuttlebusser fra Kystbygarasjen ved Sartor Senter til Sotra Arena. Parkeringshuset rommer 1500 parkeringsplasser. Publikum rådes til å bruke dette systemet.

– Åtte shuttlebusser vil gå kontinuerlig og så ofte at det ikke blir noe ventetid, sier Christensen.

Shuttlebuss-systemet vil gjøre at trafikken går lettere. Men når 4000 mennesker skal til samme arena, oppfordrer Christensen publikum til å ta noen forholdsregler. Særlig torsdag bør man være tidlig ute.

– På vei til Sotra er det en del trafikk på torsdager. Den dagen er det lurt å komme seg utover slik at man ikke blir stående i det største ettermiddagsrushet, sier Christensen.

Torsdag går cupens første kamp mellom Norge og Island klokken 18.15. Denne dagen går første shuttlebuss fra Kystbygarasjen allerede klokken 15.45.

– Da er du tidlig ute i forhold til kamp, men akkurat denne dagen råder vi folk til å være det, sier Christensen.

I helgen kan man ta det litt mer med ro.

– Da er det ikke noe problem med rushtrafikken. I helgen er det køfritt, mener Christensen.

SUKSESS: Arrangeringen av Møbelringen Cup med håndballdamene ble en stor suksess for Sotra Sportsklubb. Nå venter Gjensidige Cup med håndballherrene.

Det er heller ingen grunn til bekymring etter at kampene er ferdig for kvelden. Erfaringsmessig har trafikken gått radig på den tiden av døgnet.

– Det er sent om kvelden, så selv om vi tømmer hallen for 4000 mennesker, er det ikke noe som skapte kø, sier Christensen og legger til at forsinkelsene de opplevde i fjor var små:

– De få gangene vi merket litt opphoping av trafikken, var det ikke snakk om mer enn 15 minutters ventetid. Kanskje vil man merke litt mer kø enn vanlig når man skal ut gjennom bommen i parkeringshuset, men det er så god kapasitet der, at det går bra.

Shuttlebussene vil gå til og fra Sotra Arena til hallen er tom.

Les også

Derfor holdt Bjørndalen hjerteproblemene hemmelig: – Jeg hadde kniven på strupen

Mulig å parkere nærmere hallen

For dem som vil, er det mulig å kjøre nærmere Sotra Arena. Men det vil ikke være parkeringsmuligheter tett inntil arenaen, og vil ta mellom tre og seks minutter å gå fra parkeringsplassen til arenaen, opplyser Christensen.

– Parkeringsplassene ved hallen er forbeholdt spillerbusser og andre. Derfor vil det være parkering for publikum litt bortenfor arenaen. Der vil det være mange frivillige som vil hjelpe å dirigere vei. Men det er mer behagelig å stå i Kystbygarasjen, råder Christensen.

LOKALHELT: Tidligere Gneist- og Fyllingen-spiller, Harald Reinkind blir å se i Sotra Arena under Gjensidige Cup.

God erfaring

Sotra Sportsklubb er vant med å arrangere store messer i Sotra Arena. At de i fjor også arrangerte Møbelringen Cup, gjør at forutsetningene for et smertefritt arrangement er stor.

– Vi merker at vi har en litt større ro nå. Så er det mange av de samme frivillige som er med også, så vi drar nytte av erfaringen, sier Christensen.