Sport

Henrik Kristoffersen saksøker Norges Skiforbund: - Følte at vi ikke ble tatt alvorlig

Ønsker liknende avtale som Aksel Lund Svindal.

SPONSORKONFLIKT: Henrik Kristoffersen vil kjøre med Red Bull-logo på hjelmen, men slalåmspesialisten får ikke gjøre som Aksel Lund Svindal.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Det er NRK som får bekreftet fra Oslo tingrett at de har mottatt en stevning.

— Det er flere grunner til at vi gjør dette. Det var ikke bare for å ta ut en stevning, men vi følte at vi ikke ble tatt helt alvorlig, sier faren til alpinesset Kristoffersen, Lars Kristoffersen, til kanalen.

Les også

Konflikt mellom Henrik Kristoffersen og Skiforbundet kan bli «advokatmat»

22-åringen fra Rælingen har en avtale med Red Bull. Tilbudet om en større avtale står der, men den har ikke slalåmspesialisten fått takket ja til. Den innebærer blant annet å ha Red Bull-logoen på hjelmen.

Langvarig konflikt

Grunnen til det er at Skiforbundets hovedsponsor, Telenor, har logoen på hjelmen til alle de norske alpinistene — unntatt Aksel Lund Svindal, som også sponses av Red Bull.

Det er andre utøvere som har det, så det er litt urettferdig. Det burde vært likt for alle, sier Lars Kristoffersen.

Dette har vært en pågående konflikt i to år mellom Kristoffersen og Skiforbundet. NRK skriver at Kristoffersen skal føle seg urettferdig behandlet. Nå saksøker han altså Skiforbundet for å få en tilsvarende sponsoravtale som Svindal har hatt i mange år.

Det skal ifølge faren Lars Kristoffersen ikke bare handle om pengene i avtalen.

— Hvis du skal drive alpint som profesjonell i Norge, har du ikke annet valg enn å være i skiforbundet, de kan helle mot en monopolistisk situasjon. At de gjør krav på 100 prosent av markedsrettighetene utover det som har med utstyr å gjøre, det burde kanskje ikke vært sånn, sier han.

- Har det ikke bra

Etter konkurransen i Sölden, da Kristoffersen var svært skuffet over åttendeplassen, uttalte han seg kryptisk. Overfor Aftenposten sa alpinstjernen at «noe var feil», men han vil ikke fortelle hva. NRK mener å vite at det var konflikten med skiforbundet han hintet om.

Dersom det stemmer, mente altså Kristoffersen at konflikten går utover prestasjonene hans.

- Det føles nesten som om jeg ikke orker når jeg stiller til start. Det er litt personlige grunner til det. Jeg vil ikke si hva det er her og nå, men jeg har mistanke om hva som er galt, sa Kristoffersen.

Overfor Aftenposten sier Lars Kristoffersen at sønnen har det tungt om dagen.

— Han har det ikke bra. Når han snakket om at noe var galt i Sölden, var det akkurat dette han snakket om. Det er absolutt ikke optimalt, sier Lars Kristoffersen.

Kan ikke profilere egne sponsorer på hjelm

Skiforbundet sendte senere onsdag ut en pressemelding der det kommer frem at styret i NSF på et styremøte 1. november vedtok at Skiforbundet ikke lisensierer hodeplagg eller hjelm til utøvere i alpint. Det betyr at enkeltutøvere ikke får profilere egne sponsorer på hodeplagg/hjelm.

— Vi forholder oss til at vi nå har mottatt søksmålet fra Kristoffersen og må bare slå fast at vi er grunnleggende uenige om hvem som eier markedsrettighetene, sier generalsekretær i Norges Skiforbund, Stein Opsal.

Les også

  1. Kristoffersen sier «noe er feil», men nekter å fortelle hva

  2. PELT 29.10

  3. Kristoffersen skuffet - mener han var for feig

Les mer om

  1. Alpint