Sport

Oilers et steg nærmere finale

Slo Lillehammer hjemme og leder semifinaleserien.

TILBAKE I FØRERSETET: Mats Larsen Mostue sendte Oilers opp i 2-1-ledelse rett etter at Lillehammer hadde utlignet.
 • Lars Fisketjøn
 • Fredrik Fornes

OILERS — LILLEHAMMER 5-3, 2-1 SAMMENLAGT

DNB ARENA (Aftenbladet): Stavanger Oilers dro i land en real sliteseier da Lillehammer ble slått 5-3 i DNB Arena tirsdag kveld. Dermed gikk Stavanger-laget opp til 2-1 i semifinaleserien.

— Jeg er glad for at vi så mer klare ut enn vi gjorde på Lillehammer sist. Jeg håper vi tar det med oss videre, og skjønner at vi må være gode for å slå Lillehammer. I dag var vi gode i enkelte perioder, sier Petter Thoresen.

Den oppfatningen deles nok ikke av alle i DNB Arena, men i det minste også av spillergruppen.

— Personlig gjorde jeg ikke noen god kamp. Jeg følte meg veldig tung i beina, og prøvde egentlig bare å krige og jobbe, og sikre noen målpoeng. Laget var bra, og det er det viktigste. Vi slapp Lillehammer litt inn i kampen, men det er en semifinale, og da er det jevne kamper og til slutt vant vi 5-3 så da gjør vi noe riktig, sier Tommy Kristiansen.

Lagene møtes igjen til fjerde semifinale på Lillehammer torsdag, før det er ny hjemmekamp lørdag, og eventuelt sjette og sjuende kamp mandag og onsdag i neste uke.

Oilers åpnet best

Oilers gikk i strupen på Lillehammer fra første dropp i tirsdagens tredje semifinale.

Kampens første store sjanse kom fem minutter ut i perioden, da Juha-Pekka Loikas fosset nedover venstresiden og la inn til Petter Røste Fossen foran mål. Kun en meget god redning av Joe Fallon i Lillehammer-buret hindret at Oilers-løperen banket inn et tidlig ledermål.

Like etterpå fikk Lillehammers Villiam Strøm fikk to minutter for å skyte pucken over vantet. Det straffer seg ofte mot et godt powerplaylag som Oilers. Nick Schaus ladet kanonen fra blålinja. Returen ble liggende foran kassa, og til slutt fikk Juha-Pekka Loikas pirket inn 1-0-ledelsen etter assist fra Christian Dahl-Andersen.

Midtveis ut i perioden var Oilers nære å doble ledelsen. Plutselig fikk Snorre Hallem pucken helt alene foran mål. Han la ut til Henrik Medhus, som skjøt på direkten - men Fallon fikk slått unna.

— I førsteperioden kunne vi scoret fire mål i stedet for det ene vi scoret. Både den ene og den andre spilleren fikk sjanser på åpent mål, og egentlig var vi ganske gode, sier Thoresen.

Store LIK-sjanser

Lillehammer lot seg ikke vippe av pinnen av den gode Oilers-åpningen, og var svært nære redusering i minuttene som fulgte. Først da Ruben Smith måtte varte opp med en mesterlig redning på Joakim Arnestad-Eidsæthers forsøk etter en LIK-kontring. Deretter da Oilers ble reddet av metallet på et skudd like etterpå.

Tre minutter før periodeslutt fikk Christian Dahl-Andersen en ny stor sjanse, da Lars-Peder Nagel stjal pucken bak målet og la inn foran kassa, til CDA. Men nok Fallon var med på notene også denne gangen, sideforskjøv lynraskt, og fikk klarert.

LIK utlignet, Oilers svarte

Midtperioden åpnet jevnere. Syv minutter ut i perioden lempet Henrik Solberg pucken frem til Christian Dahl-Andersen, som virket noe overrasket over at pucken nådde ham, og slet med å få kontroll på pucken. Likevel kom han alene med keeper og fikk avsluttet – men midt på Joe Fallon.

Så kom reduseringen. Travis Ehrhardt mistet pucken på klønete vis i midtsonen, og ga Lillehammer en gratis kontring. Nick Dineen fosset mot mål og la inn til Alexander Reichenberg, som enkelt kunne sette inn 1-1. Men Oilers svarte raskt. Under to minutter senere sendte Mats Larsen Mostue Oilers opp i 2-1-ledelse etter målgivende tversoverpasning fra Dan Kissel.

To minutter før den andre hvilen kom Røste Fossen alene med Joe Fallon, men heller ikke denne gangen klarte han overliste den amerikanske målvakten.

Dermed gikk Oilers til pause med 2-1-ledelse etter to perioder, og kampen var helt åpen før tredje periode.

Davis banket inn 3-1

Lillehammer åpnet tredje periode godt, og hadde et par brukbare muligheter til å utligne tidlig i perioden.

I stedet var det Oilers som skulle få uttelling. Da Phillippe Paquet ble utvist for tripping utnyttet hjemmelaget overtallet. Med et hardt og velplassert skudd sendte Kurt Davis Oilers opp i 3-1. — Både jeg og Mathias Trettenes sto foran målet, så det var ikke mye keeperen så der. Det var et deilig og viktig mål, sier Tommy Kristiansen.

Så, knappe femti minutter ut i kampen, var det Lillehammers tur til å score i powerplay. Juha-Pekka Loikas måtte i fryseboksen for tripping. Bortelaget brukte bare elleve sekunder av overtallsperioden på å redusere til 3-2, ved Nicolai Bryhnisveen.

Lillehammer jaget en utligning etter reduseringen, men Oilers var solide i forsvarsspillet.

— Vi spilte ganske fornuftig de siste ti minuttene, og Lillehammer skapte vel ikke akkurat bøtter og spann av sjanser på oss. Men fortsatt må vi være flinkere til å avveie situasjoner. Først og fremst med puck, men også uten puck, sier Thoresen.

Oilers punkterte kampen

Fire minutter før slutt kriget Tommy Kristiansen inn den svært viktige 4-2-scoringen, som gjorde at størsteparten av de 3398 tilskuerne kunne senke skuldrene litt de siste minuttene.

— Jeg vet ikke om det var meg eller Jean-Michel Daoust som scoret. Pucken lå løst der, og begge slo på den, men hvem som touchet den sist vet jeg ikke. Det spiller ingen rolle, en av oss får scoring og en får assist, sier Kristiansen.

Lillehammer nektet å gi opp av den grunn, og forsøkte seg på en sluttspurt. De satset alt, og tok ut keeperen det siste minuttet. Det gikk som det ofte gjør – Nick Schaus satte pucken i det tomme buret, til 5-2 for Oilers.

— Jeg så jo at kampen her ikke var avgjort før vi satte det femte målet. Jeg var ikke bekymret, men det er klart at kampen levde veldig lenge. Det er mulig noen andre er overrasket over det, men det er ikke jeg, sier Thoresen.

Like etterpå reduserte Lillehammer til 5-3 ved Dag Morten Wehn – men tiden var for knapp til å fullføre snuoperasjonen. Dermed vant Oilers og gikk opp til 2-1-ledelse i semifinaleserien uten å imponere veldig.

— Hadde vi scoret på de opplagte sjansene våre ville alle sagt at vi var dritbra. Det å skape sjanser er viktig. Samtidig synes jeg Lillehammer skapte litt for mye på oss, oppsummerer Thoresen.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  ØKONOMI
  Publisert:

  Etter første natt i leiligheten, banket det på. – Det var en fyr som sa han skulle bo her.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5