Sport

Uslåelige Kristoff belønnet med helikoptertur

Tok sin tredje strake seier i Tour des Fjords.

Her klyver Alexander Kristoff inn i helikopteret som skal frakte ham til hjembyen Stavanger, hvor starten på den fjerde etappen i Tour des Fjords går lørdag.
  • Camilla Klovning

SAUDA (Aftenbladet): Alexander Kristoff var under flere farlige angrep og måtte grave dypt for seieren på den tredje etappen i Tour des Fjords. Men slik det gjorde både onsdag og torsdag, endte også fredagens 166 kilometer fra Stord til Sauda med massespurt, og der var Katjusja-rytteren nok en gang utilnærmelig.

Dermed tok han sin tredje etappeseier av tre mulige i rittet, og beholdt ledelsen i sammendraget.

— Det var en hard dag. Vi hadde ikke kontroll fra start og da det store bruddet gikk i tunnelen, ble det tøft å hente det inn. Heldigvis var Trek-laget i samme situasjon og hjalp oss. Uten dem hadde jeg nok ikke hatt den gule trøya lenger. Uten Fabian Cancellara og lagkameratene hans hadde det blitt tungt å tette luken til de 17 rytterne i front, sier Kristoff til Aftenbladet.

Her klyver Alexander Kristoff inn i helikopteret som skal frakte ham til hjembyen Stavanger, hvor starten på den fjerde etappen i Tour des Fjords går lørdag.

Ble pressetHan syntes likevel at de siste kilometerne inn mot mål i den lille industribyen Sauda ble både spennende og tøffe.

– Det var hardt. Edvald Boasson Hagen og MNT Qhubeka-laget hans satte press på oss i den siste bakken. Etter det var det mye støting og tre mann stakk av gårde. De kjørte sterkt, men de siste fem kilometerne hadde vi kontroll, sier Stavanger-syklisten.

Mens resten av Tour des Fjords-rytterne måtte belage seg på en lang båttur tilbake til Stavanger etter rittet, fikk Alexander Kristoff nyte godt av premien som var verdt strevet på den tredje etappen.

Helikopterturen smakte best

Som vinner måtte 27-åringen til dopingkontroll etter målgang sammen med tre andre ryttere.

— Hvordan ser du på den lange reisen til Stavanger etter dette?

— Jeg får kjøre helikopter, jeg. Det var derfor jeg måtte vinne i dag. Helikopterturen er absolutt den beste førstepremien, sier Kristoff og smiler.

Først klokken 19.05 satte helikopteret med Kristoff og kollegene kursen mot verdensstjernens hjemby.

Boasson Hagen prøvde seg

Da var Edvald Boasson Hagen & co allerede på vei til oljehovedstaden med båt. Den norske MTN Qhubeka-syklisten prøvde å tappe Kristoff for krefter underveis på fredagens tredje etappe, men måtte ta til takke med 3. plass til slutt. Andremann ble Daryl Impey fra Orica GreenEdge.

— Vi prøvde å slite ut laget hans når han ikke hadde så mange lagkamerater rundt seg, men han ble for tøff til slutt, sier Boasson Hagen.

Les også

  1. Kristoff vant igjen: - Det føles veldig godt

  2. Dette er verdt å vite om 3. etappe i Tour des Fjords

Les mer om

  1. Alexander Kristoff