Sport

Kommunaldirektøren: - Dette kom som en bombe

Reagerer kraftig på Jorodd Asphjells utspill rundt Trondheims VM-planer.

REAGERER: Morten Wolden ble svært overrasket da han så Jorodd Asphjells (til høyre) utspill i Adresseavisen i dag.
  • Birger Løfaldli
    Birger Løfaldli
    Adresseavisen

TRONDHEIM (adressa.no): Overfor Adresseavisen i dag sådde visepresident Jorodd Asphjell i Norges Idrettsforbund tvil rundt planene om et ski-VM i Trondheim allerede i 2021. Hvis Oslo får vinter-OL i 2022, mener han Trondheim kan glemme ski-VM i 2021.

Les også

Tviler på VM i Trondheim før 2025

— Det er viktig å synliggjøre at man ønsker å søke, men spørsmålet er om tidspunktet er riktig, sier Asphjell til Adresseavisen.

Oppfatter det som forbund-utspill

Dette får kommunaldirektør Morten Wolden i Trondheim kommune til å reagere kraftig. Han innrømmer at utspillet slo ned som en bombe for ham i dag tidlig.

— Jeg er veldig overrasket over at et slikt utspill kommer akkurat nå. Vi har fått to vedtak som har lagt føringer for hvordan vi skal jobbe. Skiforbundet har fattet vedtak om å gå i forhandlinger med Trondheim kommune, mens bystyret i forrige uke enstemmig gikk inn for søknaden, sier Wolden til adressa.no.

Han tolker utspillet fra Asphjell som en ytring fra Norges Idrettsforbund.

— Jeg oppfatter det som at Idrettsforbundet har gått ut og sagt at de ikke synes det er smart av Trondheim å søke om VM i 2021. Det er jo sjelden man får tilslag første gang når man søker om et slikt mesterskap. Men søker du ikke, får du det i hvert fall ikke, poengterer Wolden.

Tviler på VM før 2025

Asphjells argumentasjon er slik:

— Årsaken er planene for et Oslo-OL i 2022. Dersom Oslo får ja til statsgaranti og deretter får mesterskapet, vil det bli et svært tett program i Norge. Hvis vi får OL i 2022, blir det prøve-OL i Oslo i 2021, samtidig med et eventuelt ski-VM i Trondheim. I forkant av VM skal det igjen arrangeres verdenscup i Norge. Dette tror jeg vil slå negativt ut for en Trondheim-søknad i 2021. Visepresidenten i Idrettsforbundet tror ikke Trondheim vil få ski-VM før i 2025. — Vi får se hvor lang tid det tar, om det blir i 2021 eller 2023. Jeg er veldig overrasket om det blir senere enn 2023, sier Morten Wolden til adressa.no.

- Dumt å ta sine beste venner

- Tror du Asphjells utspill er et uttrykk for holdningen sentralt?

— Det vet jeg ikke, men jeg er overrasket hvis det er slik. Ut fra det jeg opplever, er det OL-motvind. Etter Sotsji-OL ble motstanden sterkere. Det vet alle som jobber med Oslo-OL. Trøndelag har jo vært ganske OL-vennlig, så det å ta sine beste venner er litt dumt, sier Wolden.

- Ser du at Asphjell kan ha et poeng?

— Jeg ser ikke at dette er uheldig. Et prøve-OL er ikke et veldig omfattende arrangement. At man får så mange arrangement i 2020, 2021 og 2022 må være fantastisk, mener Morten Wolden.