Sport

Keeper-Søberg fikk beskjed fire timer før kamp

— Jeg skulle gjerne prøvd meg i en kamp før jeg kastet inn mot Russland, sa keeper Steffen Søberg.

Steffen Søberg storspilte mot Russland, men han, Mats Trygg (t.h.) og resten av de norske landslagsspillerne måtte til slutt se seg slått 0-3.
  • Espen Hansen
    Aftenposten

SISTE: Tysk seier mandag kveld gjør at Norge spiller i A-VM også neste år

Russland – Norge 3-0

MOSKVA (Aftenposten): Inn i årets VM var det aldri noen tvil om at det skulle satses på Lars Haugen og Lars Volden mellom stengene. Det bekreftet trener Roy Johansen etter mandagens 0-3-tap for Russland.

I den kampen kom plutselig Vålerenga-keeper Steffen Søberg inn og storspilte. Akkurat som han gjorde i flere kamper under VM i Minsk for to år siden.

— Han sto ”på hodet” og ga oss faktisk en sjanse til å vinne kampen, mente Jonas Holøs.

— Hva skal man si om Søberg? Han er en ordentlig keeper. Han kan være en raring iblant, men shit for en keeper. I blant kan man lure på om han er tilstede på treningene, og så kommer han i match og er outstanding. Det er bare å ta av seg hatten, fastslo Mathis Olimb.

Ikke spilt på over én måned

Søberg hadde ikke stått en eneste kamp siden Vålerenga ble sendt ut av sluttspillet av Lørenskog 5. april. Likevel kom han inn mot Russland og fikk fullt fortjent prisen som banens beste.

— Det er tøft å ikke ha spilt på så lenge. Du vet ikke helt hvor du står. Du vet bare i forhold til treninger, kampsituasjoner er noe helt annet, forklarte Søberg som først fire timer før kamp fikk vite sikkert at han skulle stå.

Mye frem og tilbake

— Først fikk jeg vite det for to dager siden. Så fikk jeg beskjed i går kveld at de hadde skiftet mening. Så var det ny beskjed klokken 12, sa 22-åringen.

Aftenposten ba om et intervju med keepertrener Per-Erik Alcén etter kampen, men han takket nei til forespørselen.

- Er det ikke litt rart at du ikke har fått prøve deg i en eneste treningskamp engang på veien mot VM?

— Jo, jeg skulle gjerne prøvd meg i en kamp før jeg kastet inn mot Russland. Hovedtanken var vel at Lars og Lars skulle spille i VM, men så ble det jo ikke slik. Jeg vil gjerne takke spillerne foran meg som hjalp meg masse. De gjorde det lettere for meg, sa Søberg.

  • Overraskende melding: Norge kan rykke ned likevel

- Men det er vel ikke enkelt å være keeper når motstanderne spiller slik de gjør, på tvers og frem og tilbake i full fart?

— Det er ikke enkelt når man ikke har spilt kamp på lang, lang tid. Russland er et trolig vanskelig lag å spille mot. De skyter jo ikke før de har hundre prosent sjanse.

- Tror du at du får stå mot Latvia 17. mai?

— Haugen har stått bra, og han har mest kamptrening. Det er opp til keepertreneren. Jeg er klar hvis jeg får beskjed sa Søberg.

Roy Johansen mente også det ville vært best om Søberg hadde fått stå en av treningskampene i oppkjøringen til VM.

— Det var satset på Volden og Haugen, men det var hele tiden med at Søberg kunne komme inn dersom en av dem ikke lyktes. Etter at Volden fikk så mange baklengs mot Tsjekkia, ble det planlagt at Søberg skulle få stå mot Russland. Så ble Haugen syk, og dermed ble det Volden på benken, sa Johansen.

Han innrømmet også at det ble litt frem og tilbake søndag kveld og mandag morgen.

- Kommer du til å bry deg om hvem som står mot Latvia?

— Det er jo jeg som er ansvarlig. Vi har møter om det med keepertreneren, og der gir han sin innstilling. Så er vi et par andre coacher som diskuterer det, forklarte Johansen før han konsentrerte seg om å se kampen Tyskland – Ungarn. Kampen som kunne gi et svar på om Norge virkelig hadde berget plassen i A-guppen.

Les også

  1. Norges reservekeeper storspilte tross tap mot Russland

  2. Olimb om den overraskende beskjeden: – Trodde nesten ikke det var sant

  3. Svenskekampen som forandret keeper-Haugens liv

Les mer om

  1. Ishockey