Sport

Okparaebo trøblet på åpningsmeterne: - Jeg kunne ha ramlet

Både 27-åringen og Jays Ndure skuffet på Bislett.

Oslo 20150611. Friidrett, Diamond League, Bislett Games 2015: Ezinne Okparaebo etter 100 meter for kvinner under Bislett Games på Bislett stadion torsdag kveld.
  • Sindre Trygsland
Jaysuma Saidy Ndure kom på sisteplass i finalen på Bislett.

Ezinne Okparaebo hadde ikke sin beste kveld da hun løp på Bislett torsdag. Hun endte sist i sitt heat, på tiden 11,53 på 100 meter.

— Jeg bommet litt i starten, så jeg skjønte egentlig før jeg kom i mål at det ikke var noe bra løp, sier 27-åringen om sisteplassen i heatet som ble vunnet av Murielle Ahoure.

Sprinteren var langt bak VM-kravet på 11,33, men det kunne gått mye verre. For på de første meterne var Okparaebo nære å gå på trynet.

— Jeg kunne ramlet, så jeg måtte holde meg tilbake. Jeg prøvde egentlig å være litt dristig, for det er sånn man for den beste starten, sier Okparaebo.Det var knyttet store forventninger til Jaysuma Saidy Ndure før 200 meteren hjemme på Bislett, men han klarte ikke å innfri.

Jaysuma Saidy Ndure kom på sisteplass i finalen på Bislett.

— Ikke akkurat som planlagtDet var knyttet store forventninger til Jaysuma Saidy Ndure før 200 meteren hjemme på Bislett, men han klarte ikke å innfri.

Fra bane fem fikk han en som vanlig en god start, men han slet voldsomt mot slutten og endte på 8.plass, helt sist i finaleheatet. Han fikk tiden 20,97. Franske Christope Lemaitre vant med tiden 20,21. Anoso Jobodwana fra Sør-Afrika kom på andreplass på 20,39, mens britiske Richard Kilty tok tredje med 20,54

— Løpet var ikke akkurat som jeg hadde planlagt, men jeg ville gi mer og prestere bedre enn før. Jeg ville gi publikum full valuta, men klarte ikke det, sa Ndure til NTB etter løpet.

– Fortell hva som skjedde?

– Jeg kom veldig bra ut i svingen, men var redd for at det gikk litt for fort. Da bestemte jeg meg for å roe ned og dempe farten, for så å komme sterkt tilbake ved utgangen av svingen, men det var en stor feil. Jeg skulle ha fortsatt som jeg begynte, sa Jays.

En taktisk bommer

Han tok skylda for det som skjedde selv, men det ble en Bislett-kveld av det heller dårlige slaget for den fargerike sprinteren. Han har slitt med en strekk i ryggen, og mente selv at det kunne være en grunn til den litt skuffende innsatsen.

– Først og fremst var det var en klar taktisk bommert og bare min egen skyld, innrømmet han. På den annen side var han ikke overrasket over at det ikke ble noe toppløp i den flotte sommerkvelden i Oslo.

– Det her var litt som forventet også, for jeg har ikke trent som jeg ville. Jeg har slitt litt med skader, og jeg har hele tiden visst at jeg ikke ville komme i form før i juli, tidligst, sa Ndure.

Les også

Følg Bislett Games direkte her

Resultatliste

1. Christophe Lemaitre 20,21

2. Anoso Jobodwana 20,39

3. Richard Kilty 20,54

4. Harry Adams 20,75

5. Carvin Nkanata 20,77

6. Karol Zalewski 20,89

7. James Ellington 20,90

8. Jaysuma Saidy Ndure 20,97

(Adresseavisen/NTB)

Vi fulgte Bislett Games

Les også

  1. Mjåland vant med fotball-Jesper på tribunen

  2. Kjerpeset har trent mye – for mye?

  3. Langt bak VM-kravet: -Tror jeg er i rute

  4. Sensasjonsgutten ble for ivrig i Bislett-debuten

  5. 11 øvelser å følge på Bislett Games

Les mer om

  1. Friidrett