Sport

- Thor er inne i en blindgate

Sykkelekspert Dag Erik Pedersen mener Thor Hushovd bør ta et oppgjør meg seg selv.

Hushovd, her etter tirsdagens etappe, har ikke vunnet i et sykkelløp siden en etappe i Vuelta a España i august i fjor.

Sveitsiske Fabian Cancellara var i en klasse for seg og vant tredje etappe, den lengste, i Tour de France tirsdag etter en langspurt verden neppe har sett maken til siden 1970-tallet.

Hushovd endte på 12.-plass, kraftig slått av rivaler som Erik Zabel (2), Tom Boonen (4) og Robbie McEwen (7).

– Thor blir sperret inne i spurtene gang på gang og gjør det vanskelig for seg selv. Han bør tenke tilbake på tidligere spurter som han har vunnet og finne ut hva han gjorde riktig da. Nå er han altfor ofte enten for tidlig, for sen, for langt framme eller for langt bak. Thor bør gå en runde med seg selv, slo tidligere storsyklist Pedersen fast overfor NTB.

Hushovd har ikke vunnet i et sykkelløp siden en etappe i Vuelta a España i august i fjor.

Fikk et løft

Selv om også kampen om den grønne poengtrøya virker tapt for Hushovd, fikk nordmannen et løft etter massevelten som felte ham mandag.

– Jeg følte meg ikke bra før vi hadde syklet sju-åtte mil, men så kom det seg. Best følte jeg meg etter å ha tatt i skikkelig i spurten. Jeg er tilbake og vil fortsette å kjempe om etappeseirer, sa Hushovd.

– Det ble en tulleetappe med taktisk spill hele dagen. Og da Cancellara valgte å stille av, hadde spurtlagene brukt opp alle hjelperytterne.

Trener Atle Kvålsvoll spådde før spurten at sveitsiske Cancellara kunne komme til å våge et stunt på oppløpet.

– Imponerende. Fabian er i kjempeform, konstaterte Hushovd, som ble sittende innestengt i spurten.

– Det ble en rotete spurt, og spurtlagene hadde brent opp alt kruttet hos hjelperytterne. Thor ble nok litt defensiv, og det er helt vanlig etter en smell som den han fikk i går. Man blir litt reservert med en gang, men det endrer seg nok til neste etappe, mente Kvålsvoll.

Full gass

Et tomannsbrudd stakk tidlig på tirsdagens etappe, fikk en diger luke ettersom hovedfeltet gikk i lusefart, men ble tatt igjen på oppløpet etter at spurtlagene ga full gass de siste tre milene. Cancellara fortsetter i gul ledertrøye og økte avstanden til toer Andreas Klöden til 33 sekunder.

Thor Hushovd er nummer ni sammenlagt, 49 sekunder bak den gule ledertrøya. Tom Boonen leder fortsatt poengkonkurransen, og Hushovd er på 10.-plass 36 poeng bak den grønne trøya.

Kurt Asle Arvesen trillet inn 37 sekunder bak hovedfeltet.

Les mer om

  1. Tour de France