Sport

Olimb om den overraskende beskjeden: – Trodde nesten ikke det var sant

Norge kan fortsatt rykke ned fra A-VM. Det kom som en stor overraskelse på de norske hockeyheltene.

Mathis Olimb, som her må innse at Russland scorer på keeper Steffen Søberg, ble svært overrasket da han fikk høre at Norge fortsatt kan rykke ned til B-VM.
  • Espen Hansen
    Aftenposten

SISTE: Tysk seier mandag kveld gjør at Norge spiller i A-VM også neste år

Russland – Norge 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)

MOSKVA (Aftenposten): Lørdag kveld jublet norske spillere og ledere for fortsatt A-status etter at Latvia hadde slått Kasakhstan. Også søndag uttalte både Roy Johansen og spillerne seg som om plassen var klar.

Men inn i forberedelsene til kampen mot Russland viste det seg at alle hadde tatt feil. Det var fremdeles mulig for Norge å rykke ned.

  • Bakgrunn: Overraskende melding: Norge kan rykke ned likevel

— Jeg trodde nesten ikke det var sant, sa Mathis Olimb til Aftenposten etter kraftanstrengelsen mot Russland.

— Det er klart det er fryktelig kjedelig. Men vi kan ikke henge oss opp i det. Vi må gjøre noe med det vi kan selv, sa Mats Zuccarello som ikke var spesielt opptatt av hvem som burde kunne reglene hundre prosent.

Mats Zuccarello var ikke spesielt interessert i å dele ut skyld etter misforståelsen av nedrykks-regelverket i VM.

— Vi kan enten få hjelp av Tyskland mandag kveld eller løse det selv mot Latvia tirsdag, la Zucca til.Trener Roy Johansen innrømmet at de ikke hadde helt kontroll på reglene.

— Jeg vet at det var noen føringer angående neste års arrangører Tyskland og Frankrike. Det ville jo vært en gedigen nedtur om vi rykket ned. Men nå er det snart klart for Tyskland mot Ungarn, så da får vi avklart dette.

— Jeg var litt overrasket da vi så på regelen. Men vi har hatt fokus på våre kamper og gjøre det best mulig. IIHF burde kanskje satt de to lagene i hver sin gruppe, da kunne vi unngått dette, la han til.

— For å være helt ærlig, så er jeg ikke så veldig urolig akkurat nå, sa han like før pucken ble droppet mellom Tyskland og Ungarn. Tysk seier betyr at Norge har berget plassen - helt sikkert!

Les også

  1. Norges reservekeeper storspilte tross tap mot Russland

  2. Overraskende melding: Norge kan rykke ned likevel

  3. Norge leter etter flere spillere med X-faktor

  4. Han har vært en bauta på landslaget i 20 år. Livet etter hockeykarrieren har han ikke like god kontroll på

Les mer om

  1. Ishockey