Massevelt like før mål

Både Thor Hushovd og Kurt-Asle Arvesen var med i en massevelt like før mål i fredagens sjette etappe i Tour de France.

Litt under en kilometer før mål var Hushovd godt plassert i forhold til en massespurt, men da veltet Gerolsteiners Rene Hazelbacher. Både Hushovd, Arvesen, McEwen og mange flere gikk i asfalten og hindret nesten samtlige ryttere.

Boonen vant

Blant de som ikke ble hindret var Stuart O'Grady fra Cofidis som tok andreplassen og sikret seg poengtrøya, og Quickstep-rytteren Tom Boonen som fikk en etappesier i sin Tour de France debut. Erik Zabel fra T-mobile tok tredjeplassen.

Arvesen og Hushovd uskadet

Australieren Robbie McEwen var en av dem som gikk i bakken under velten. Han pådro seg kutt i hånden og skrubbskader på venstre lår. Lotto-rytteren fikk dermed ikke vært med på spurten inn mot mål, og måtte gi fra seg den grønne poengtrøyen til landsmannen Stuart O'Grady på Cofidis laget. Thor Hushovd og Kurt-Asle Arvesen så derimot ikke ut til å være skadet selv om også de hadde et ublidt møte med asfalten. For Hushovd var det likevel en skuffelse å ikke få være med i spurten som kunne gitt ham verdifulle poeng i poengkonkurransen, og kanskje til og med en etappeseier.

Taper ikke tid

Reglene i Tour de France sier at dersom en velt skjer under en kilometer fra mål, vil alle få samme tid vinneren. Dermed tapte ikke Armstrong, som ble hindret av velten, sekunder til sine konkurrenter i sammendraget. — Det er ikke den beste måten å ta den grønne trøyen på, men det er sånn rittet går, sa O'Grady etter etappen. - Robbie hadde litt uflaks i dag, men jeg har falt tre ganger allerede i rittet og tapt poeng. Det er bare sånn det er.

Thor Hushovd falt fra 3. til 7. plass i konkurransen om den grønne trøyen, mens Kurt-Asle Arvesen avanserte fra 21. til 19. plass.

Gerolsteiner rytteren Rene Haselbacher fra Østerrike skadet seg stygt i velten like før mål.
Lotto-Domo rytter Robbie McEwen fra Australia skadet seg også i velten, men ut fra bildet ser det ikke så alvorlig ut at han kan komme til å bryte rittet. Veltet førte likevel til at han mistet den grønne poengtrøyen.