Sport

Marerittvåren over for Kolstad – berget sluttspill i siste liten

Før kampen mot Falk Horten var det klart at Kolstad var sikret plass i sluttspillet med seier. Med tap var de avhengig av at lagene bak på tabellen snublet.

Kolstad-trener Stian Gomo kunne endelig slippe jubelen løs etter å ha tatt årets første seier. Foto: Morten Antonsen

  • Vegard Bjelland

KOLSTAD - FALK HORTEN 32–24

KOLSTAD: Kolstad tok sin første seier i 2019 da de søndag beseiret Falk Horten. Motstanderen fra Vestfold, som allerede før kampen visste at de neste sesong skal spille på nivået under, ga seg ikke uten kamp.

Men forskjellen på lagene viste seg tidlig å være for stor.

Dermed gjorde Kolstad jobben og sikret seg 6.-plassen, noe som betyr at de skal være med i sluttspillet.

Hadde Kolstad tapt kampen mot Falk Horten, hadde de falt utenfor ettersom Bækkelaget og Halden vant sine kamper.

Les også

Alstads første tanke etter at hun endelig slo Larvik: - Nå kan jeg slutte og legge opp lykkelig

Unggutt tok kommandoen

Kolstad fikk en bra start på kampen da William Aar steg til værs og satte ballen kontant i hjørnet. Bakerst på banen ville ikke Lars Eggen Rismark være noe dårligere, og vartet opp med flere fine redninger i åpningsminuttene.

Etter fem spilte minutter var resultatet 4-1 til rødtrøyene. Storspillet til Eggen Rismark fortsatte og de gangene Kolstad brant sjanser, reddet keeperen kontringene til Falk Horten.

Så kom en periode hvor Falk Horten hadde bra uttelling, men samtidig klarte Kolstad å sette sjansene sine. Tom Kåre Nicolaisen satte fem av seks skudd i første omgang, og var blant flere av spillerne som viste seg fra en veldig positiv side søndag kveld.

Fra sin posisjon midt på banen styrte William Aar, Kolstad-laget med stødig hånd. Flere ganger spilte han lagkameratene i gode posisjoner, og flere ganger tok han ansvar selv og satt ballen i mål.

Les også

ØIF Arendal seriemester etter vanvittig drama

Stor forskjell på lagene

20 minutter ut i kampen ledet Kolstad komfortabelt 14-8, og det var tilsynelatende veldig god stemning på benken mellom trenere og spillere.

Resten av omgangen fortsatte i samme spor. William Aar fortsatte storspillet sitt og gikk til pause etter å ha scoret fem mål.

En solid omgang av rødtrøyene gjorde at de kunne gå til pause med en komfortabel 18-9 ledelse.

Les også

Kolstad gikk på sitt niende strake serietap

Levende vegg i mål

Andre omgang startet med at Falk Horten satte begge sine første sjanser, noe Kolstad også gjorde. Så tok Kolstad-keeper Lars Eggen Rismark ansvar. Flere gode redninger fra sisteskansen hindret vestfoldingene å ta innpå ledelsen til trønderne.

Tom Kåre Nikolaisen fortsatte også storspillet sitt. Falk Horten klarte aldri å få kontroll på den sterke strekspilleren til Kolstad. Gang etter gang rev han seg løs fra forsvarsspillerne og scoret.

Kolstad så seg aldri tilbake i andre omgangen, og ledelsen fortsatte å øke. 12 minutter ut i omgangen var ledelsen 24-12.

Supporterne som hadde tatt turen til Kolstad Arena var tydelig fornøyde med spillet de fikk servert av hjemmelaget. Trampeklapp, roping og trommelyder var en gjenganger i arenaen søndag kveld.

Den trygge ledelsen gjorde at reserve-keeper, Mats Wæraas, fikk de siste 20 minuttene for Kolstad. 30-åringen tok vare på sjansen og viste seg frem med flere solide redninger.

Les også

Nytt nederlag for Horneland: RBK tapte mot rivalen etter ny forsvarstabbe

Klare for sluttspillet

Mot slutten av kampen kastet Stian Gomo innpå 17-åringen, Nicolai Daling, som viste seg frem med en suser fra lang avstand i sitt første angrep.

Falk Horten var aldri i nærheten av å hente inn Kolstads ledelse i andre omgang, og kampen endte 32–24 til rødtrøyene.

Trønderne tok dermed sin første seier i 2019 og neste stopp for rødtrøyene er sluttspillet. Seriespillet 2018/2019 endte med 6.-plasss, noe som må kunne sies å være en liten skuffelse etter den solide høstsesongen laget leverte.

I sluttspillet vil Kolstad enten møte Elverum, ØIF Arendal, Drammen eller Runar Sandefjord.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Kolstad håndball
  3. Kolstad IL
  4. Falk Horten